torsdag 8 december 2022

Krångel och lite annat ...

Ibland kan man tro att världen har blivit galen. Att något slags vansinne drabbat människor. Det tänkte jag på när jag igår hörde talas om planer på en statskupp i Tyskland. Statskupp nu .., 2022 i ett för oss närliggande land! Det känns ju helt ofattbart.

Och inte är det bättre på andra ställen. I Iran hängdes nu på morgonen en ung man som vågat demonstrera och i Peru är det hela-havet-stormar när det gäller vem som ska leda landet.

Igår totalkaos på svenska järnvägar, idag har tågen åter börjat gå. 

Jag var övertygad om att detta var ett cyberangrepp, men den alltid så trygge Bengt Olsson, presschef på Trafikverket - han borde för övrigt tilldelas någon stilig medalj för att han öht orkar komma till diverse tv-studior för att förklara varför tågen inte går - han menade att gårdagens haveri berodde på att telefonsystemet uppdaterats.  

Nog måste man väl ändå vara något av en självplågare för att ta ett sånt arbete? Presschef på Trafikverket, alltså. Och fy, till regeringen som prioriterar vägunderhåll i stället för att rusta upp järnvägen! 

Kakburken, vad symboliserar den, kanske någon tänker. Jo, den stod på kassadisken i ett litet café i Berlin (tänkte på statskuppen som inte blev av),  inte långt från hotellet där vi bodde. Men den får mig även att tänka på Barbro Lundmark i Malå. Denna Barbro arbetade som brevbärare under mängder av år hemma och jag tyckte så mycket om henne. Det gör jag ännu och igårkväll blev det ett långt samtal mellan oss. Helt ärligt vet jag ingen som bakar så ofta som denna Barbro och noggrann är hon också!


Så här såg gårdagens kakbak ut . 

"Men jag äter knappt några bakverk själv .., jag hade ju förstadium till cancer i magen och kan inte äta mer än 2 dl åt gången, men jag tar med mig kakor eller bullar när jag tittar in hos grannarna eller när jag får besök ...", förklarade Barbro.

Nu är klockan snart halv tolv och harry ska få gå på sin andra runda. Världen snurrar på, men här är det mesta sig likt. 

Inte en enda fotbollsmatch idag - sååå tomt -! SVT:s Samir Abu Eid bjöd på ett härligt reportage, inspelat i närheten av stadion, där mängder med kvinnor gladdes över att Marocko gått vidare till semifinal. Ett annorlunda reportage. 

Och Sigge sover här intill mig och 13.55 börjar skidskyttet i SVT 1. Hurra!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att man kan ägna sig åt kakbak och liknande ibland, där omvärlden känns alltför galen och kaotisk! ellem

Anonym sa...

ellem: Ja, så är det nog! Man blir ”jordad”. . Elisabet

WalkaboutSweden sa...

Alltså detta med Tyskland...
Man tror nästan att det är ett första april-skämt. Helt sjukt! En kan bli mörkrädd för mindre.
Mänskligheten alltså.

Turtlan sa...

Lyssna till Miss Li senaste låt Hälsa Gud. Den grep liksom tag i mig om hur är världen och framtidstron.
Lyssna på den eller sök låttexten här på nätet


Här är några rader:

Sorry om jag stör men världen är ju helt jäkla körd
Jag bjussar på en öl om
Du kan hälsa Gud att vi behöver bara lite hopp
Lite mindre krig och svält och fattigdom och hat och sånt

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: precis den känslan hade jag! Det var så FULLKOMLIGT otroligt.

Elisabet. sa...

Turtlan: det ska jag göra! Tack för tipset! Minns när Emma och jag var i London och stod och väntade vid ett övergångsställe, då det kom en jättejättelång limousine och på den stod det "Miss Li on tour". Då visste jag inte vem hon var, men det hade förstås Emma koll på :).