söndag 4 december 2022

Vi mötte Josef ....


Vill bara berätta att eftermiddagens julspel i Nicolaikyrkan i Halmstad, blev något av en otrolig hjärtevärmarhistoria!

På bilden syns Josef, den väldigt havande Maria och hennes storasyster Monika. 

"Stjärnan" heter teatergruppen med en blandning av funktionshindrade ungdomar och mer normalstörda och oj, oj, oj så bra dom var!

Allt kanske inte gick som på räls, men det spelade ju ingen roll. När Monika frågade sin syster vem som var pappa till det väntande barnet, svarade hon "Josef". 

"Men.., hrrmmm, jag trodde ju att det var Gud ..?" sa Monika. 

Nädå. Det var Josef, men denne Josef, han var mer tveksam vem som egentligen varit framme och gjort hustrun gravid. När det lille Jesusbarnet väl kommit till världen, undrade moster Monika vad den lille skulle heta? "Josef", svarade Maria med säker röst. "Jaha .., men  .., inte Jesus då ..?`" fortsatte Monika. Nej, Josef. Alla log. Jo, det är praktiskt att kunna ändra historien lite som man tycker.

En dansgrupp var också med och gjorde det så vackert med sina fanor! i helvitt förkläde och blå plasthandskar syns barnmorskan som förlöste Maria. Det var en Bestämd Dam, vill jag lova.

Nå, när allt var tillända (Kammarkören bistod med vacker bakgrundssång) utbröt stort jubel och mängder med applåder från församlingen - det var fullsatt även idag - och de medverkande bugade och bockade och ville ha mer och mer applåder och jag höll nästan på att börja gråta, så rörd var jag. 

Det var helt enkelt såååå mycket glädje med i spelet!

Och det var på väg till bilen som den nyblivne fadern Josef passerade oss. 

Nu är vi hemma och tittar på fotboll. Harry snarkar. Livet känns bra. (Ett dopp i ett 5-gradigt hav blev det förresten innan julspelet). Hoppas att den som eventuellt tittar in här - Guy, t ex - har haft en bra dag. Han fyller år idag! Grattis fine Guy! Hoppas också att Bente, som ramlat och slagit sig fördärvad, kryar på sig!

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och eftersom det inte går att kommentera hos En vanlig man, vill jag säga att ååå, så jag tyckte om ditt inlägg som handlade om Textile Fashion Center i Borås!

Anonym sa...

Kattis

Kattis sa...

❤️