tisdag 6 december 2022

Maja, hon kan hon ....


Maja är dotter till Eva i Tyresö. Hon är sjuksköterska och är vacker som en dag - så där naturligt vacker -, ja, man kan tro att hon är sprungen från den italienska myllan. 

Det hade man nästan  kunnat tro om Eva också, när jag tänker efter. 

Jag minns hennes och den halvlånges bröllopsfoto, jo, där hade hon kunnat vara en Signora. Då var hon betydligt mörkare i håret. 

Den som har gott minne, kanske kommer ihåg den där härliga mattan som vi fick i present av Maja. Den där hon vävt in segelbåtar och grynnor och skär! Som matt-trasor använde hon sig av den halvlånges tenniströjor och jag tycker sååå mycket om den mattan!

För någon dag sedan berättade Eva att Maja hade ställt ut sina mattor på någon julutställning - eller kanske hantverksutställning - och jag frågade, så där i förbifarten - om Eva hade någon bild på mattorna? 

Jo, då kom den här bilden. Gult är inte min favoritfärg, men hade jag haft tapeter och möbler som passat till, hade jag i alla fall blivit väldigt glad av alla dom röd-gul-gröna färgerna. 


Hur Maja som har fullt upp med jobb och allt det andra, hur hon dessutom hinner väva, det övergår mitt förstånd! Här fick jag några att välja på i alla fall, men jag föredrar mer enfärgade mattor. 

Olika längder var det också .., alla över 2 meter långa. 

Och alla är till salu, bara så ni vet.

4 kommentarer:

Kristina sa...

Så snygga!

Anonym sa...

Kristina: det tycker jag med! (Men inte mina färger bara. / Elisabet

Babsan sa...

Vilket hantverk,underbara men inte mina färger,tyvärr

Anonym sa...

Babsan: så var det för mig också! Men såå imponerad av hennes vävning! / Elisabet