onsdag 7 december 2022

Spridda skurar om allt och inget ...

Att vi är en utdöende skara, vi som fortfarande ägnar oss åt julkortsskrivande, jo, det inser jag. Och jag minns ju när jag hade ansvaret för att beställa frimärken till affären (sååå roligt det var!), hur det minskade för varje år. 

Vi har till och med haft sommarjobbare som inte hade en aning om vad ordet "porto" betyder och att då välja valör till olika försändelser (vikter), blev rena gallimatisen. Nåja, det är väl ett tecken i tiden, om något. 

Men jag kör på. Jag tycker faktiskt att det är roligt med julhälsningar, även om det blir dyrt. 

Valde ett riktigt "tomtigt" julkort till min syster i Australien, men tänk .., återigen hade jag glömt  bort postnumret där hon bor! Förr skrev jag minst ett långt brev i veckan och då satt det ju som gjutet, nu fick jag verkligen fundera. 

Till sist kom jag på det ... "Hallett Cove, 5158, South Australia"! Postade det idag (kommer kanske inte fram i tid, men paketet har hon redan fått), men titta, vilket underbart vackert frimärke!! Illustratör är Anna Handell. Ta gärna en titt på hennes hemsida .., hon har även illustrerat frimärken som säljs på Åland och även designat filtar och annat hos Klippans Yllefabrik. Och titta här .., postens blå fodrade påsar! 
















Så här såg det ut i min verkstad. Och nej, jag är inte lika konstnärlig och produktiv på det viset som till exempel Mian i Falköping eller Eva Grelsson på Rödön, men alla kan inte ha den gåvan. 

Mera? Idag den sjunde december är det på pricken fyrtiosex år sedan min pappa dog. Det känns som hundrasex år. Han var då två år yngre än vad jag själv är nu. Och igår var det tretton år sedan Gunvor - pv:s mamma - gick bort. 

Ännu mera? Rekommenderar gårdagens "Utrikesbyrån" i SVT. Det här avsnittet handlade om spioneri och hur utsatta även vi är i vårt land. Här en länk till programmet

Lyssnade även till Europapodden, som jag sällan eller aldrig missar. Den här gången irriterade jag mig på programledaren Claes Aronsson och det händer nästan aldrig annars. Jag tyckte att han snoppade av EU:s Brysselkorrespondent/expert Susanne Palme och så skulle han bestämma vad veckans "snackis" skulle vara ., jo, det skulle handla om sport - förmodligen för att han hade nåt påhittigt om just detta -. 

Och nyheterna berättar om planer på en statskupp i Tyskland (!!!) och även om svenska företag/regioner som utsätts för cyberattacker. Jo,jo. Nu är nog det kokta fläsket stekt .., nu har vi nog retat upp den ryske presidenten och hans anhang, så där så vi ska få veta att vi lever. Stackars, stackars alla som nu får vänta och vänta på sin arbetslöshetsersättning!! Tänk, alla ensamstående med små marginaler!

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Helt appropå ingenting: har du sett Anmäld försvunnen på svt? Tror att du skulle gilla den...
https://www.svtplay.se/video/8vBvR6Y/anmald-forsvunnen/avsnitt-1?id=8vBvR6Y

Bloggblad sa...

Förr älskade jag att såväl skriva som att få pappersbrev, valde brevpapper och frimärken med omsorg. Eftersom jag har stela, ömma och ovilliga fingrar känns det bra att slippa skriva. Tangenterna skuttar fingertopparna gärna på, men hålla i en penna och blir styrda av tanken - det vill de inte!
Tiderna förändras … och vi förblir inte heller desamma som förr.

Men jag gillar fortfarande att följa din blogg där vardagssysslor blir så spännande att läsa om! 💝

Elisabet. sa...

Rexxie: nej, den har jag inte tittat på, tack för tipset!

Elisabet. sa...

Bloggblad: jo, det märks att man både blir äldre och har knöliga fingrar, jag måste liksom värma upp lite innan jag skriver. Viktigt också - för mig - med rätta pennan. Och ja, jag beundrar den som orkar läsa här .., i min pensionärstillvaro händer sannerligen inte mycket. Tack för rara ord!