söndag 29 oktober 2023

Söndagmorgon ... 


Lite ljusare ute när man vaknar - eller mycket - tack för det tidsomställningen! 

Å andra sidan blir det tidigare mörkt i eftermiddag, så det jämnar väl ut sig. 

Den Äldsta som arbetar natt, var nog måttligt glad över en timmes längre arbetstid.

Det blev en underlig morgon det här, ljuset till trots. 

Glömde ställa ägg-uret, tog på mig tightsen ut-och-in och pv blandade ihop våra frukostbrickor . 

Nåväl. 
Allt ordnade sig. 

På agendan idag:  lunch på Haverdals Golfkrog tillsammans med Sonja. 

En enda vecka återstår, därefter stänger Jonas ner för vintern och tar välbehövlig semester. 
Jonas - som driver restaurangen - är makalös. Alltid leende och småpratande med sina  gäster - ofta människor som spelar golf eller har spelat - men även byggjobbare från närliggande områden och så vi andra förstås. Medelåldern bland matgästerna är hög och där är trivsam stämning. Många hejanden. 
På menyn idag står dansk fläskstek med rödkål, brysselkål, gelé, inlagd snittgurka, brun sås och potatis.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag minns när jag jobbade på ridskola, vad mycket de här tidsomställningarna påverkade. Plötsligt var det ljust och så mycket lättare på morgnarna, men ack så trist på kvällarna när man inte längre kunde rida i skogen utan blev hänvisad till lediga tider på upplysta banor och ridhus. I takt med mörkret blev dagarna sååå mycket kortare.
Nu tycker jag inte alls att det påverkar på samma sätt. Visst blir dagarna kortare, men det gör liksom inte så mycket. Mer tid för mys.

Elisabet. sa...

mossfolk: som pensionär spelar det ju ingen större roll heller. Pv är glad för ljusa morgnar när han (om han) cyklar till jobbet, men den glädjen varar ju inte så länge ,-). Här är värmeljusens tid nu inne. Och fotogenlampas. Och kronljusens. Så trivsamt och snart ska vi sätta upp ljusslingan i eken, även det inte är advent. Den lyser upp så fint ute på gården och fåglarna blir väl glada ,-)

annannan sa...

Ljusdekorationer som inte är stjärna eller annat julrelaterat är fint så fort kvällarna börjar bli mörka!

I år tänker jag för första gången att det skulle väl vara okej med sommartid året runt. Fast jag vet inte om jag skulle tycka det i december. Med omställningen slipper vi som arbetar kontorstid att stiga upp i mörker ens under december. Mörkt när vi går hem är det däremot från november till början av februari.

Jag skulle vilja ha en ljusdekoration till mitt arbetsrumsfönster som inte är advent och som ser inbjudande ut utifrån, för fönstret är ett som många människor kan se. Hittills har jag inte lyckats.

Elisabet. sa...

annannan: vi har en ljusslinga som bara är små, små lampor i, men som gör mig så lycklig. Vi virar in några grenar på eken och enda nackdelen är att då lyser det in i mitt sovrum som ju ändå är på övervåningen. Sladden går från en gren till ett uttag på huset. På själva sladden sitter ibland små fåglar och tar igen sig ,-)