onsdag 1 november 2023

På kvällen ...

Utrikesbyrån på SVT2 (bästa Rebecca Randhawa som programledare) .., eld i kaminen och pv som har borstat mitt - inte längre långa hår -. Inga tovor numera. Tyvärr tog jag bara en borste i högen och den visade sig vara så vass, så vass, aj, det var en miss! 

Vad pratar vi om?

Om beställningen av elementet .., om där finns något varmvatten till duschen i morgon .., och om alla morgontidningar jag fått fatt i till Hilda - inför flytten -  (att packa porslin i). Hon flyttar till en större lägenhet, men även den i Halmstad, endast ett annat område. 

Tidigare i eftermiddag blev det en repris av  SVT:s "Över Atlanten". Jag tycker om det programmet - verkligen - men där ser man ju också att allt möjligt kan tjorva och krångla till det ombord -. Den här serien har helt förändrat min bild av Maria Montazami, ni vet, hon från "Svenska Hollywoodfruar", en serie jag inte har sett ett enda avsnitt av, men likväl hade jag gjort mig en bild av den här blonda kvinnan, uppvuxen i Västerås (kanske bekant till Rexxie ...?). 

himla trevlig, snäll och omtänksam hon har varit ombord på segelbåten!

Vad lär man sig av detta ..? Jo, att det här med förutfattade åsikter inte är något att hänga i julgranen. 

Annat?

Pratade med Eva i Tyresö, mest handlade det om läkemedel. I min dagliga dos finns ett antal piller och jag tänker ofta  - eller ser för min inre syn - hur dessa små piller seglar omkring i magen och funderar åt vilket håll dom ska och se där, där kom ett nytt piller, oj, så ensam den kanske känner sig .., och vart ska den ta vägen ...? 

Och kanske frågar ett piller det andra vilken uppgift den har ...? Jaha, du ska sköta om den biten, själv har jag hand om hennes blodtryck!

Eva såg det på  e x a k t  samma sätt, eller .., hade tänkt samma tanke!

2 kommentarer:

Rexxie sa...

Näe, Maria M känner jag inte. Men hon verkar vara en tämligen jordnära person.

Elisabet. sa...

Rexxie: Visst var hon! Mycket mera än vad jag förväntat mig.