fredag 3 november 2023

Dagens fönster ...


Ja ja, det var inte mycket till fönster .., kanske ni tycker, men jodå, titta hur köksfönstret  speglar sig tavelglaset! 

Bilden togs idag, när vi var bjudna på ljuvlig lunch hos Britt och Ecke. 

Denna Britt, som fyllde nittiofyra år i helgen som var och som nu bjöd på en himmelskt god laxrätt. 

Harry brukar få någon liten korvbit när han är där på besök. På födelsedagen när vi tittade in som hastigast och gratulerade, blev det minsann ingen korv .., men se nu var det ordning på torpet igen. Britt tog ut en korvbit från frysen och värmde den i ugnen .., ni kan förstå hur lycklig den fyrbente var!

"Här ska du få en liten bit Harry .., du får mera sen ...", säger hon.

Medan vi satt i vardagsrummet och drack kaffe efter maten, ringde det på dörren. Britt gick och öppnade och vi hörde en tystlåten stämma prata med henne och vi förstod att något hade hänt. 

Det visade sig att deras granne - i samma ålder som Britt och Ecke - hade gått bort under gårdagen. Om denne granne berättade dom så mycket gott .., hur mycket han kunde om bilar (hade hållit på med såväl rally som speedway) och hur han hade hjälpt dem när deras egen bil krånglade och hur trevlig han varit.

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Blir så imponerad av 94-åriga Britt. Vara så alert trots hög ålder. Avundsvärt.

Elisabet. sa...

Gunnel: Ja, det är vi också! Och hon är sååå levnadsglad och drömmer om att få besöka Nässjö till våren, där hon är uppvuxen.