onsdag 26 november 2008

Möte med herr Gren ...



Under min tid som äkta maka fick min man genom årens lopp en hel drös telefonsamtal från olika marknadsundersökningsinstitut och han var alltid lika irriterad och tyckte att det var såå trååååkigt, men jag, som mer än gärna hade legat på soffan och vickat på tårna och svarat på allehanda frågor, jag blev aldrig utvald.

Jag kände mig som pestsmittad!

Men nu .....

Jo, nu kan ni tro .., för alldeles nyss har jag pratat med världens trevligaste intervjuare; nämligen Rikard (ev. Richard) Gren från Ronneby, ja, han ringde för Sifo:s räkning.

Intervjumannen frågade om jag kunde tänka mig att svara på några frågor?

"Oh ja, mer än gärna!!" sa jag lyckligt och la mig raklång på soffan, precis så där som jag hade drömt om.

När mannen hade ställt en massa spörsmål om mina inköpsvanor och hur jag tar emot reklam .., om jag sparar mina pensionsbrev (jag öppnar dem ju inte ens!) till exempel, frågade jag honom rakt ut:

"Men du måste väl ändå vara Stenbock ..?"

Den vänlige herr Gren lät omåttligt förvånad, nästan så att han inte trodde sina öron.

"Äää .., javisst .., men ..., alltså ..,vad har det med saken att göra ..?" undrade han vänligt och jag svarade att "ja, det var väl det jag förstod, du lät så ..., tja, trevlig!"

Intervjumannen visade sig ha födelsedag tio dagar före mig och väntar nu på besked för antagning till jägmästarutbildningen i Umeå.

Jag hoppas att han kommer in och önskar honom allt gott här i världen!

3 kommentarer:

Love, literature and gardening sa...

Du är helt otroligt skicklig på att dra ur människor en massa information i alla lägen! Vi andra som aldrig frågar däremot, vi får aldrig veta ett smack!

Anonym sa...

Instämmer till allra minst 100 %.
Ja med L, L & G alltså.
PV

Elisabet. sa...

Love och allt annat: ,-)

pv: .ja, ja, ett litet smajl till dig också ..-))