torsdag 27 november 2008

Och så blev det kväll ...


Marknad i Dublin.
I påsarna säljs ekologiskt odlade äpplen.


Idag hade vi plötsligt en ny arbetskamrat i affären; en pratglad göteborgska som har bott i såväl Tyskland som Danmark de senaste fyra åren, men som nu, tillsammans med sin familj, har återvänt till Ystad.

Oj, vilket energiknippe hon visade sig vara!

Och eftersom hon tidigare har arbetat på en annan stor livsmedelsbutik här i stan, så var många av kunderna bekanta till henne och det blev massor med prat och "oj, är du här!" och .."men åå, så roligt att få se dig!"

I vanliga fall får jag stå bakom den som är ny i kassan och hålla lite koll, men det var helt onödigt .., hon fixade det mesta själv.

(Jag försöker gissa på stjärntecken .., Stenbock är hon inte ., jag skulle gissa på ..., Lejon. Ska fråga henne i morgon.)

Det är lika så gott att ni lägger namnet på minnet: hon heter Malin och är gift med ett handbollsproffs, därav utlandssejouren.

Och kunderna har uppmärksammat att vi stänger två timmar tidigare på lördag, då det är personalfest.

"Så roligt för er, ha nu så trevligt!" säger den ena efter den andra.

Trevligt var också ett samtal till ica-support, där jag frågade om man hur vi skulle göra med en krånglande betalterminal?

Mannen talade en underbar dialekt .. och efter en stunds prat kunde jag inte hålla mig och utbrast .. "men var är du ifrån .., Norrbotten ..., ååå, jag blir alldeles varm i magen så härligt låter det..?"

"Jo, jag är från Kalix ... och du är väl från Västerbotten ..?" sa mannen.

På en snurrstoll intill satt Magnus och smajlade åt konversationen.

Det är lite underligt med Magnus .., för tänk, på insidan av hans ena arm står namnet på den här gruppen med stora bokstäver .. och då förväntar man sig väl inte att han, Magnus, när vi en dag pratar om våra ungdomsidoler, ska berätta att på hans vägg, i ungdomens dagar, där fanns affischer med Carola!

Förhastade slutsatser om människor, det ska man akta sig för att ha.

Och bäst av allt idag: jag upptäckte att jag har fått beviljat semester efter nyår .., alltså blir jag ledig nästan en hel vecka och då åker pensionatsvärden och jag själv till Stockholm, fast inte hela veckan, och jag får hälsa på alla tre barnen och inte minst, Emil och Emma! Vilken oerhörd lycka! Och för första gången på flera år inventerar vi inte på nyårsdagen (jag är ju dessutom ledig) vilket innebär att jag kan titta och lyssna till nyårskonserten från Wien!

Å, sicken glädje!

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Lejon är framåt människor :-)!

Evas blogg sa...

Var ska ni hålla till med personalfesten?

Elisabet. sa...

eva: om lejon ...,-)
Jo, det vet jag minsann!

Vi ska äta julbord på Öja Krog, en bit utanför stan. Pv kommer också, men ska upp vid sex morgonen därpå och köra hem till Halmstad och sjunga adventssånger.

Anonym sa...

Hördu, om du och pv kommer till Stockholm, kan man väl få träffa honom? Ja, er båda två, alltså!

Evas blogg sa...

Oj så tidigt, blir ingen sen kväll där då antar jag.

Anonym sa...

Jag är lejon...

Men det har du vel skjønnt for lenge siden :D

-B-

Elisabet. sa...

ab: haha ..., ja, det går säkert bra!

Eva: nej, det blir väl middag och så en stund till ...

-B-: oj, nej det trodde jag inte ..-)

Unknown sa...

Fin äppelbild! Längtar riktigt att sätta tänderna i ett sådant äpple.Irland..... längtar jag till....