onsdag 4 mars 2009

Hälsorapport ..


Det blir tidig, tidig hemresa i morgonbitti.
Kanske möter jag då det här sällskapet ..?

Från sjukstugan meddelas att äntligen, äntligen har bloggmadamen fått ta fram sina vårdbiträdeskunskaper och ni anar inte vilken utsökt vård herr pensionatsvärden får.

När jag igårkväll vid tiotiden kom hem från bion, låg den sjuke nedbäddad under flera täcken och den mannen är i och för sig alltid het, men nu min själ .., nu var han stekhet!

Glödhet.

Och jag baddade med fuktig handduk (dylika omsorger har nog aldrig utförts av undertecknad ...) och jag kom med uppmuntrande tillrop och frågade hur det var fatt med eldandet .., skulle jag kanske ta hand om den biten ... (nej, det var onödigt .. han var ju så het ...) och tro inte att vårdandet har upphört .., oh no .., jag bär upp te i gröna älsklingskoppen (sjuksalen ligger en trappa upp) och jag fuktar handduken och lägger på heta pannan .., jag ställer frågor så där som ..."hur är det ...? mår du bättre ..?" och får nekande svar.

Nu har pensionatsvärden kontaktat vårdcentralen i Getinge och bloggmadamen ställer självklart upp som chaufför, ja, här finns inga begränsningar och vården är, jag lovar, som allra bäst .., hälsar eder Florence.

("Man skulle ha haft Dr Böhlander här ..., men det är typiskt, när hon verkligen behövs, då finns hon inte tillgänglig ...!" suckar den sjuke patienten ...).

3 kommentarer:

Hedgren sa...

Men du får hälsa till sjuklingen att han ska krya på sig!!!! Han verkar ju får den bästa vård som kan tänkas!

Evas blogg sa...

Är det Vasaloppsbacillen han angripits av?! Låter som om han får otroligt fin vård. Hälsa att syster Eva tänker på honom!

Anonym sa...

Love og tender care

hilser underskøterskan i Norge
PS
- bare ring hvis du vil ha faglig veiledning.
Fortsatt god bedring til pasienten.
-B-