tisdag 3 mars 2009

Herr Innovatören ...



" ... ja, nån kunde stå där i backen och dela ut gummiband och fästa dem!" säger herr uppfinnaren.

Pensionatvärdens storebror - det är han som syns på bilden -, han är en sån där påhittig människa som ser lösningar på allting.

Icke allenast har han sparat in miljoners miljoner till olika kommuner tack vare sinnrika system för att minska energiförbrukningen, nä, han har kommit på världens bästa idé för skidåkare, framför allt till vasaloppsåkare!

Jo, så här är det.

I den där första backen där alla åkarna samlas som i en klump, där får man liksom hålla sig fast för att inte åka baklänges och där försvinner en hel massa energi och ork .., man får helt enkelt inget fäste på skidorna.

Då kommer herr Innovatören på att man kan avända gummiband och trä över skidorna och vips, så får man ett helt perfekt fäste!

När andra skidåkare under färden till Sälen besöker Systembolaget för att ha grunden till "å-nu-ska-vi-allt-fira-att-vi-har-klarat-den-här-tävlingen!", då köper Innovatören tre olika förpackningar med gummiband i olika storlekar.

Och när pv har hämtat mig vid busshållplatsen och vi har kommit till hans mamma som bjuder på semlor med kaffe, då sitter Innovatören där och viftar med armarna och berättar om sin uppfinning.

Faktiskt funderar han på att maila till tävlingskomittén .., det här är ju genialiskt .,. man kunde ha Gummibandservice .., några som trär på gummibanden över skidorna och längre fram, andra som tar bort samma band .., tänk, så mycket enklare det skulle bli för alla!

Alldeles lyrisk är han!

"Tro mig, det fungerade hur bra som helst .., jag kanske förlorade några minuter på att montera banden och ta bort dem .., kanske kan man använda dem i Lundbäcksbacken också ...?" säger han leende.

Sååå ivrig och lycklig är han över denna sin uppfinning!

Och jag bara ler.

2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Makens kommentar:

1. Jag slår ihjäl honom om han släpper av gummibanden i spåret framför mig sen!

(Maken, som fick nån elak plastpåse under skidan som trilskades och frös fast och gjorde en stor isklump och antagligen drog ut fästvallan till glidzonen. Han fick staka i utförsbackarna för att ta sig nånstans ...)

2. Det där fästet ska man ordna med sin valla ...

Elisabet. sa...

Cecilia N: haha .. jag ska högläsa detta för pv:s bror ., han, den uppfinningsrike ..-))