fredag 27 mars 2009

Igårkväll ...


"Eliza! Titta! Nu har nån ritat på himlen igen!" sa mamma förundrat.


.... fick jag återigen så ont i mitt vänstra bröst och jag tänkte att nu är det kört.

Mammografienheten har bytt "ägare" och finns från den första april på Hamngatan och sjuksköterskan på Ystad röntgenmottagning som jag pratade med för någon vecka sedan, hon meddelade att man får ringa dom här nya när dom öppnar och det är precis vad jag ska göra.

Och jag låg under blommiga täcket och sträckte upp min vänstra arm och drog med fingrarna och det ömmade nåt så hemskt och jag tänkte att det kanske är för att jag drar fram varorna med den handen/armen, men riktigt säker kände jag mig inte.

Jag tänkte på andra saker också.

Men nu är det morgon och arbetskläderna har tagits fram .., från min utsiktsplats vid datorn ser jag Fridhems rare vaktmästare Christer komma till jobbet .., det är lokala nyheter från P4 och regndroppar på mitt fönster.

"Våren är här!" berättar radiodamen .., och en bonde här i Skåne intervjuas .,. jodå, nu är han klar med vårsådden, ja, en hel månad tidigare än i fjor med r.

Och själv ska jag arbeta från halv åtta till tre och sedan bär det iväg till Malmö för vidare befordran med flygbuss till Sturup och halv nio lyfter Malmö-Aviationplanet och en timme senare blir jag hämtad på Bromma flygplats av sonen.

Kanske kommer vi fram ungefär samtidigt, pensionatsvärden och jag själv.

Han åker bil med sin bror och dennes familj, men hon, den där inte fullt lika miljömedvetna madamen, hon tar flyget!

En riktigt underbart skön fredag önskar jag alla bloggvänner och ni som kommenterar och ni som bara tassar omkring här lite .., ni räknas förstås också till vännerna.

Och Gerd i Norsjö .,. snart är det dags att arbeta!

Jo, jo.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ha en fin helg!

Hälsa alla!

Kram kram!

Anonym sa...

Ha en skön fredag! Oslo bjuder på snöyra. Jag längtar till maj =)
Det ÄR inte vår i mars och april även om folket här springer runt i vårjackor och bara ben i minusgrader.. ;)

Turtlan sa...

PÅ köpet så höjer Du istället statistiken för antal resenärer från Sturup tex.

Eller på Malmö Aviation...
Eller på Bromma flygplats.

Du ser, du hjälper till på dit sätt (undantaget miljön då *L* )

Anonym sa...

Jamen Turtlegirl!!!
Skulle det vara bra att höja resandet på Malmö Av.???
Nej usch och fy.
Ju förr de kursar desto bättre.

PV

S o F sa...

Hej E!

Tittar bara in och önskar dig en härlig helg - med dina älskade!

Monet sa...

Ha en bra helg även om den verkar ruschig. Härligt med mormorshelg och jag vet inte om det är så värst mycket värre att sitta på ett plan eller ligga och prutta avgaser på vägen i många fler timmar? Hehe:-)

Om ditt bröst tycker jag: det kanske inte är en slump att jag fick inbjudan till mammografi och att du själv känner ömhet i ditt. Jag tror som du att det kan vara en arbetsrelaterad sak. Men eftersom du klarar det bättre än en rotfyllning tycker jag du ska kolla upp det. Bara så att du slipper oroa dig och drömma om det.

Lena sa...

Hej
Jag är en av dem som "tassar omkring" och har gjort i åravis :o)
Du har så oerhört många som kommenterar så jag har aldrig känt att det var riktigt nödvändigt att kommentera....Inte som hos dem som inte har så många läsare. Men det är roligt att följa dig i ditt liv och läsa din betraktelser av livet.
varma kramar
Lena

Anonym sa...

En liten viskning till Monet.
Det är avsevärt mycket mer negativt ur miljösynpunkt att flyga än att åka bil även om tåg är det i särklass bästa.
Nu kommer vi att åka fyra i en etanoldriven bil så där är samvetet ganska gott.
Men det är sämre i många andra avseenden, min egen bil tillhör inte direkt miljöklassen. Fast jag kör den väldigt snålt och längtar efter att elbilen snart ska komma ut på marknaden.

PV

Cecilia N sa...

Sitter du alltid i samma kassa då, Elisabet? Vore det inte bättre ur "slitagesynpunkt" att växla mellan att sitta i "högerkassa" och "vänsterkass"?

Står mycket ut med om ni kommer till Boo imorgon!

Bloggblad sa...

Du kan väl vinka när du passerar ovanför vår snöstorm... ? Jag ligger på soffan... men kommer nog inte att kunna se planet - annars ser jag de flesta som passerar utmed kustlinjen mot Sthlm.

Elisabet. sa...

Till alla raringar: jag sitter alltid åt samma håll .., drar varorna från vänster och när jag nån gång byter, börjar jag ofta må illa.

Egentligen tror jag inte att det jobbrelaterat, för det bränner som eld inne i själva bröstet, vid bröstvårtan och där har man väl inga muskler?

Men jag ska verkligen boka tid direkt.

Trevlig helg till alla!!

Anonym sa...

Vad är det där med ont för något då?
Det låter inte bra?
Men du verkar ju ha överlevt i alla fall...
:-)

Mildamakter sa...

Ha en riktigt mysig helg :o)

Elisabet. sa...

marskatten: jo. jag är vid liv och det ska nog bli bra ....-)

mildamakter: fast nu ska Emma in till sjukhus .., hon har haft förfärlig huvudvärk ett längre tag och har idag fått avbryta sin fotbollsmatch, ajajaj .., detta blir då ett elände.

aurorabuddha sa...

Jag tassar oxa omkring har... nastan varje dag. Jag tycker du ar en makalos manniska!

Jag bloggade ganska flitigt forra aret, men sa blev jag less. Jag kande att jag blev for privat pa nage satt - och sa vart det en gnall-blogg. Precis som jag inte ville. :o/ Numera laser jag bara - kommenterar aldrig. Utom just nu!

Monet sa...

Elisabet: om du oroar dig för bröstcancer så är det så att det i nio fall av tio INTE gör ont.

Fråga mig inte varför, det borde ju göra det men så är det inte. Men när man har en sån oro som du så måste man nog ganska så snart ta reda på vad det kan vara. Du får stå ut med rotfyllningen och få bäversvansar, så är det bara. Jag kommer nog att sympatikontrollera mig här i sydfrankrike. Så kan vi jämföra sen.