söndag 12 april 2009

Förmiddag på pensionatet ...



Då ser det ut så här i köket.

Giffelreceptet fick pensionatsvärden av mig i fjol, när vi hade träffats.

Därefter har det blivit gifflar morgon-middag-och-kväll

"Du har inte funderat på att byta till nånting annat ...?" säger jag lite plirigt.

"Ja, men jag har ju bakat kanelbullar i tjugoåtta år .., det är ju bara ett enda år jag har pysslat med gifflarna, men är det på det viset .. nog kan jag ...!"svarar herr Bagaren då.

Nädå.
Det behövs inte.




Och så valnötsbrödet förstås.

Svindelgott.

4 kommentarer:

Kerstin S sa...

Oj, så vackra bröd! Men jag skickar ett fantastiskt recept till Elisabets comhemadress som jag kan rekommendera som omväxling. det gjorde succe´på byns knytkalas på långfredagen. Nästan 30 kom inklusive 12 barn och hur mycket mat som helst och inte 2 lika maträtter trots att temat var påsk. Tur vi har en ganska stor byalokal i Svedjan. Så då kan barnen leka och de vuxna sitta och surra. Men kvällen var fin och ljus och snön lockade ut de som kunde klara sig själva. Ja, tyvärr har vi nästan 1 m snö kvar trots tö i 2 dygn. jag har satt ut mitt fikonträd på altanbordet för att kunna se något som växer. Sen finns ju alla fåglar vid fågelmataren bredvid förstås. Fortsätt och ha en trevlig helg. Själv hoppas jag på fint skidföre i morgon också!

bettankax sa...

Nu tycker jag gifflarna har jäst länge nog. Önskar bild av de färdiggräddade, eller inte? Kommer bara att bli jättesugen.

Elisabet. sa...

Kerstin S: tack för hemifrånrader !
Comhem-adressen kommer jag inte åt härifrån (det gör man kanske, men jag har inte lärt mig det ..) så det får väl bli i morgonkväll när jag är i Ystad igen.
Tack snälla på förhand!

bettankax: dom ligger i frysen nu!
Så här är det.
Pv fixar med taket .., jag gör tacogrejset klart och löser korsord ... och nu är han hungrig och då är det nog färdigskrivet .-)

Annas mamma sa...

Men oj vad fina! Vilken otrolig karl:-).....säger man ju inte om kvinnor som gör lika fint, joo, kanske jag....men det är ovanligt ändå med en så händig karl, både i matematik och giffelbakning. Har jag aldrig någonsin stött på. Tror du gjort ett fynd och han med förstås.