måndag 23 november 2009

Två eftermiddagsfönster ...


... från sal 13 på Hässleholms sjukhus.

Och dagen går.

Vid tvåtiden hör jag brummet från en röd Volvo.

"Och hur har du haft idag ...?" säger jag .., precis som jag en gång i tiden gjorde när mina barns pappa hade ett arbete, men inte jag.

"Jo, men .., som vanligt ...", svarade han alltid.

Det är väl så det känns för den som är ute i själva vardagsbruset.

Och jag gör mig en filbryta och sitter vid köksbordet med högerbenet spretandes ut mot höger ..., allt medan pensionatsvärden börjar fixa med storkok av lasagne.

Mellan varven ligger jag på soffan Ektorp, denna min trogna följeslagare, och läser Dagens Industris fredagsupplaga .., eller fel .. den delen som heter Weekend och är ganska intressant och har vackra bilder.

Där är artiklar om Jan Stenbeck .., om Jonas Gardell ..., och en annons om glädjen i att äga eller köra en bil av märket Lexus.

Plus mycket annat.

På bordet ligger även tidningen Vi, denna pärlornas pärla och där är innehållet något annorlunda.

Jag känner mig mer hemma i Vi-Tidningen.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Det verkar inte helt tokigt i landet Halland! Här toksnöar det och regnar om vartannat. jag fick ut bilen utan skottning i morse då jag for till Källan på Qigong. Men samåkning blev det inte då plogbilarna inte gjort en endaste P-ficka på Sk-åvägen, så det var bara att acceptera att man fick köra ensam. Väl hemma igen tog jag sats över plogvallen och full fräs in mot garageöppningen. Ingen halksläng idag, det har hänt. Så var det bara att bära sparken till huset, in och byta om och så göra en cirka m-bred gång ner till vägen för att ev. besökare skulle komma sig upp. Byavägen var inte plogad vid 2-tiden då jag hämtade posten, så det var bara att plumsa sig fram till postlådan från stora vägen. 8 meter. Med detta vill jag säga att så här 11 månader efter op. klarar man sig ganska bra. kan både skotta och köra bil, om än inte samtidigt. Fortsätt att ha det bra och njut av att bli uppassad!

Elisabet. sa...

Kerstin: jo, det går bra, men jag fattar inte att man kan bli så fruktansvärt trött! Och ont har jag också .-))

Nu ska jag ta en varm dusch, medan pv är på nån slags utemiddag tillsammans med kollegor.

Mest irriterad är jag dock över ständigt ramlande kryckor.

I morgon klockan två har jag tid hos distr.sköterskan, för omläggning av såret. Ska bli jätteintressant att se hur det ser ut .. jag har ingen aning hur det har skurits!