lördag 30 januari 2010

Insikt nr 206 ....


Pensionatsvärden handlar hem Icas margarin och jag köper Smör.

Och vid Skavlan-tid går diskussionens vågor höga vid slagbordet .., hur skadligt är emulgeringsmedel och E-nummer och egentligen .., den som motionerar flitigt och inte röker, den kanske kan jämna ut det hela med att använda Icas margarin och hon som gör tvärtom - bloggmadamen, t.ex - ja, hon kan ju kalasa på smör och känna sig nyttig ..., och det surfas runt på olika sidor och pensionatsvärden säger att man faktiskt inte kan köpa allting rakt av .., "källkritik, det är viktigt det, det säger jag alltid till mina elever och få höra nu, vad är det som är så farligt med t.ex. emulgerinsmedel, ja, jag undrar bara, helt neutralt.., men jag vill v e t a ?" fortsätter han.

Till lördagsfrukosten har vi Bregott.

7 kommentarer:

Ellis sa...

Frågan är mer, för mig, varför äta konstgjort när man kan äta naturligt?

Godmorgon på er. :-)
Här är det -19 ute. +13 i köket.
Inga döda möss, men en hungrig hund och en fnissig Junior.
Kram kram!

Love, literature and gardening sa...

Jag känner igen de där diskussionerna nu när jag är LCHF-frälst. Och vännen hävdar att man kan äta som man vill bara man tränar. Och jag hävdar att man behöver inte träna om man äter LCHF (inte träna för viktminskning alltså men givetvis för övrigt välbefinnanden).

Jag försöker få honom att förstå att hans favorit minimjölken är onyttigare än fetmjölken. Eftersom man tagit bort allt fettet i minimjölken måste man TILLSÄTTA en massa grejer som kommer nångon annanstans ifrån. Dessutom är sockerprocenthalten HÖGRE i minimjölken än i fetmjölken.

Då kan diskussionsvågorna gå höga.

Elisabet. sa...

ellis och love, literature: ja, men pv är mycket bättre på mig på att äta naturell mat, - för övrigt -.

Han har standardmjölk och äter i princip aldrig färdiglagat .. allt gör han själv.

Bakar brödet (utan margarin) osv.

Och han kritiserar inte det här med att äta annorlunda, han ville bara ha fakta.

Elisabet. sa...

"bättre än undertecknad ...", menar jag. Inte på.

Anonym sa...

Ja men det är ju inte bara så enkelt att allt som är naturligt är rätt.
Det finns ju massor med helt naturliga produkter som är direkt och omedelbart skadliga, giftsvamp t ex.
Och hur naturligt är det med att äta griskött, där tydligen manliga griskultingar måste kastreras, annars blir köttet illasmakande.
Men jag håller klart med om att det finns alldeles för mycket tillsatser som inte borde vara med i diverse mat.

Däremot tveksam till att under lång tid stoppa i sig en massa animaliskt fett i stora mängder, undrar hur kärlen ser ut på sikt.

Håller mer på någons man, det handlar om att röra sig lika mycket som den energi man stoppar i sig kräver.

Men jag vet nog lite lite som ni andra, var och en brukar ju bli salig på sin tro.

Tillbaka till penseln.

PV

Kerstin sa...

Ja här är det -22,9 och "he snir". har matat fåglarna, idag med solrosfrö - det mörka.
Elisabet googla på LCHF så får du dina aningar besannade om tillsatser.

Joanna sa...

Äsch. Trams alltihopa! Ät grönt, inget kött, motionera och inte röka så mår man bra och lever längre!