söndag 28 februari 2010

Inte en enda ...



... LP-skiva har jag kvar i min ägo.

Det har däremot pensionatsvärden.

Där är två smockfyllda hyllplan och allt prydligt sorterat i bokstavsordning.

En djupdykning visar på ett antal Bob Dylan .., där är flera Beatlesskivor., där finns även Eagles .., Pugh Rogefelt, Rolling Stones .., Kaj Hansson, Roffe Wiktström .., Mikael Wiehe , Tom Waits, Mats Ronander, Björn Afzelius, Stefan Nilsson, Povel Ramel och en massa annat.

Och vad hade bloggmadamen för skivor, då, på den tiden det begav sig?

Jo, Lill Lindfors "Du är den ende" .., ("den ende" hette Tommy och blev så småningom pappa till mina tre barn ..), och gitarrmusik med John Williams och där var en skiva med Mamas & The Papas .., (med mama Cass, som så småningom skulle sätta en matbit i halsen och kvävas!) och där var en högt älskad LP med José Feliciano ..., (spelades i princip nonstop ...) ja, det är väl vad jag kommer ihåg från slutet av 1969 då det mesta av studiebidraget spenderades på just skivor.

Med matinköp var det mindre viktigt.

Men så hade jag storlek 34 på min byxor också.

7 kommentarer:

Gerd sa...

PV har bra musiksmak!Tänk bara , Eagles!!!

Mian sa...

PV:s plattsamling är (nästan) helt i min smak. Jag har inte så många LP-skivor, men i min hylla finns i alla fall samtliga av Afzelius plattor:)

Tankevågor sa...

Ahh våra LP-skivor är nedpackade i en kartong...men nog finns det Dylan, Stones och Eagels där också.

Jag minns mina Beatlesskivor...de var de som gjorde att jag började lära mig engelska. :-)

Tankevågor sa...

....nej inte EN kartong förresten....utan i kartongER. ;-)

Tankevågor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
-B- sa...

En stor kartong på loftet,med Beatles,mye norske visesangere og Eagles,og noen m klassisk musikk.For det meste hornkonserter.Det var den tiden jeg øvde,og reiste til Oslo for å ta timer.Nå står hornet det m masse støv på kofferten....

Elisabet. sa...

Gerd, Mian, Londongirl och Bente: och tänka sig vad man kan förändra sin smak; jag har aldrig varit nån fan av Bob Dylan, men nu, efter att ha lyssnat till honom mer på allvar, tycker jag att han är jättebra!