lördag 6 mars 2010

Annas mammas favorit ...


Stora Karlsö 1972 - Erik Olsson -.


"Hej igen Elisabet!

Här kommer foto på en tavla jag tycker mycket om, dels för att jag varit väldigt mycket på Gotland på semester, hälsat på och även varit utlånad till Visby lasarett, sådant hände förr, vet inte om sådant förekommer nu, var väldigt roligt och intressant, vi jobbade tillsammans med folk från de nordiska länderna, som Danmark t ex, det var lärorikt på alla sätt, det var ju frivilligt förstås men behövdes och vi som inte var så rädda av oss ville pröva på.

Och Gotland är underbart vackert.

Nästan att jag stannade för jag träffade både en bondpojke och en ingenjör:-) men jag återvände till fastlandet i tid:-).

Tavlan köpte jag på en utflykt hos konstnären själv, han spelade dragspel och sjöng för mig och jag hade en axelbandslös ljusblå klänning och midjelångt hår både minns jag och har foto från det. Han var väldigt förtjust:-) och det tänker jag på nu att man var rätt, vad ska man säga, man tog allt så naturligt, inte hade jag en tanke på att jag piggade upp en äldre man, kan ju skratta nu när jag tänker på det, för han ville verkligen spela och berätta om gotländsk historia, och var på ett strålande humör.

Önskar dig en riktigt bra vecka i pensionatet innan du återvänder till Ystad.

Kram från Monica (Annas mamma)."


// När jag googlar på konstnärens namn, hittar jag ännu en tavla av honom.
Å, den skulle jag själv gärna ha på väggen!
Här är den, hälsar Elisabet.


Och gärna fler bidrag!

Inga kommentarer: