tisdag 2 februari 2010

Rrrrring i telefonen ...


"Ja, Ankaret har alltid så goda semlor!"säger Gösta.


Ååå, det är Sonja och Gösta, pensionatvärdens moster och morbror som just då befinner sig i Haverdal på affären Ankaret (ja, allt måste ni veta, alla detaljer ...) och nu undrar Gösta om det finns kaffe i det gula huset på kullen och om så är fallet, så köper dom med sig nybakade semlor och kommer på besök, så där en liten tvärhälsning bara.

Jag hinner dammsuga och diska bort innan dörren öppnas och sigge nilsson ("Elisabet, han ser verkligen på pricken ut som Pettsons katt Findus!" säger Sonja) stryyyker sig runt Sonjas fötter.

Och så sitter vi runt köksbordet, som för dagen är belamrat med tavelramar, spik, ett snöre, parfymen Rush och ett söndagsexemplar av GP och jag visar Sonja den där helt fantastiska artikeln skriven av Tilde Lewin och vars rubrik lyder: "Öppen sexhandel i Kina".

"Hör här Sonja ...hör hur finurligt hon skriver .., det är precis som att se en film!" säger jag.

Det blir en trivsam pratstund .., om allt möjligt .., om det ständiga snöandet och kommer det verkligen att bli ett Riktigt Oväder i eftermiddag .., och Gösta berättar om sina memoarer som han har börjat tala in på band .., vi pratar om det eländiga knäet, om dotterns bröllop och Lasse Berghagen som sjunger .., och tro det eller ej, vi hinner även med detta som kallas för erotiska fantasier, fast bara lite, lite.

Och nu har gästerna givit sig av.

Från cd-spelaren sjunger Melody Gardot så vackert och en stor kråka kalasar på lite utslängd frukt, där borta vid komposten.

Ungefär så.

4 kommentarer:

Joanna sa...

Dottern som ska gifta sig?!

Elisabet. sa...

joanna: skulle gifta sig .., eller som GIFTE sig .-) Min äldsta, alltså,

Mian sa...

Hmm....
16 februari!

Elisabet. sa...

Mian: ? Jag förstår ingenting!