torsdag 27 maj 2010

Inne på chefens kontor ...


Orsaken till flytten.
En jungfru med vänster tumme upp som, när jag ringer, säger ..."men ååå, så roligt, vad jag har längtat att få prata med dig!"
Att den mannen har fått gå lös, det är en gåta för mig.


"Men Bettan .., har du verkligen inte ångrat dig .., måste du flytta till Halland?" säger chefen på ett väldigt snällt sätt.

Och jag säger att nää, jag har inte ångrat mig .., och jo, jag kommer säkerligen att sakna världens bästa arbetskamrater och alla underbara kunder och den där känslan att vara trygg i en grupp och att våga säga vad man tycker och tänker - det kan ta evighetslång tid att ta sig dithän på en ny arbetsplats - och ibland kommer man inte dit.

För den som likt undertecknad har ett stort behov av trygghet; som gärna åker på semester till samma ställe minst två gånger och som inte tycker att ö-luffning med tio öar på tio dagar är det ultimata, utan gärna kan tycka att åååå, vilket härligt ställe, ja, men här kan vi ju stanna resten av tiden ..., för en sån människa är det ett stort steg att bryta upp.

Men oj, så s p ä n n a n d e!

Just så är det.

5 kommentarer:

missis p sa...

jag sa också upp mej efter en 11 års lång tjänst hos konkurrenten. Flyttade med små barn o kände INGEN tack vare mannens kontrakt i Flensburglandet. Ångrar INTE FÖR 5 ÖRE att jag gjorde just detta. Jag var väldigt osäker men efter att också hunnit vara mammaledig under 2 perioder så visste jag att jag redagn""egentligen"" hade påbörjat mitt avbrott. eDTER 4 år och det blev, tyvärr, hemflytt pga skador så ringde jag sonika till mitt gamla jobb. varpå jag inte FICK vara tjänstledig för att jag INTE skulle studera språk så fick jag tyvärr NOBBEN...........eller kanske inte helt...jag har haft en del stölder här bland personal så jag kan inte lova...återkom.....så ska jag ge besked..jag tog kontakt med våran chef o fick jobb DIREKT.....o det ångrar jag defenitivt inte........fast ibland vill jag göra nåt annat.du vet det jag sa om att öppna affär höromdan...........näe Bettan.kommer sakna dej HEL VILT MYCKET...men vet att du kommer få ett UNDERBART LIV med din livskamrat PV....kram kram

Elisabet. sa...

missis p: nej, det svåra är innan man har gjort det .., sagt upp sig.
Sen är det liksom bara att ta tjuren i hornen .-)

Bloggblad sa...

Jag är helt säker på att du kommer att trivas på nästa ställe - du är den mest sociala jag kan tänka mig. Och så är du intresserad av dina medmänniskor, det är det enklaste sättet att nå andra: genuint intresse.

Skönt att det känns bra!

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, jag hoppas att du har rätt ... jag kan tänka mig att plocka skräp på gatorna eller vad som helst, egentligen .-)

Mian sa...

Jag byter arbetsplats (och arbetsgivare) om 14 dagar!
Lämnar ett gäng om cirka 35 personer (som jag arbetat tillsammans med i drygt 4 år) och skall nu lära känna cirka 20 st nya arbetskamrater.
Det skall bli spännande, men det tar givetvis ett tag innan man lär känna alla.