onsdag 26 maj 2010

På jakt ....


Naturligt parasoll.

Lediga dagar, dom bara susar iväg!

Det gör i och för sig arbetsdagarna också, men guldstjärnedagar vill man liksom spara på.

Dra ut tiden.

Och vi åker in till stan och handlar isolering och annat byggjox och sedan blir det trerättersmiddag på Sturehof, som är hotell, - och restaurangelevernas område och pensionatsvärden har vunnit ett presentkort på fin middag just där, ja, han är den som samlat ihop flest motionspoäng och är jag förvånad, svar: inte det minsta!

Efteråt handlas det blomjord och gödsel och mat förstås och vi åker hemåt och väl i det gula huset på kullen, kommer jag ihåg vad det verkligt viktiga var, ja, att köpa i stan: ett parasoll till altanen!

Så jag åker in igen och allt jag hittar är superstora parasoller, somliga tre meter i diameter, ja, det är som hade alla människor uteplatser värdiga självaste kungens palats ..., men att hitta en alldeles vanlig parasoll i naturfärgat tyg, som helst också ska vara i normal storlek (läs: lite större än den gamla varianten ..), det visar sig vara omöjligt.

På såväl Jysk som Harald Nyborg är det enorma schabrak till parasoller och dyra är dom!

Nix.

Nu blir det till att bege sig ut på jakt igen, men inte idag, för nu är jag förbi av trötthet.

Ungefär såna här, hittade jag mängder av.
Nej tack.

3 kommentarer:

Annas mamma sa...

Förstår precis och ärligt vet jag inte om jag tycker de är så snygga heller de stora schabraken. Berätta om du hittar något för jag är nu på jakt efter ett med. Hammocken kraschade på landet denna vinter och tänker inte köpa ny utan ett par sköna stolar med en "normal" parasoll får det bli. Men verkar svårt att hitta.

Elisabet. sa...

Annas mamma: ja, jag tittade också på dom sidorna igårkväll .., det blir kanske till att beställa ett parasoll ...? Tack för att du tog dig tid.

Tankevågor sa...

....och jag letar efter ett gammalt (vackrast med gamla) begagnat segel att ha över en av våra uteplatser på skäret.