måndag 25 oktober 2010

och pv minns .....





















... sin far Viking .., jo, det kan han säga på en gång ., han Viking var ju så musikalisk;  kunde spela både banjo, dragspel och mandolin ..,  och klinka lite på piano, gitarr och cittra, och så sjöng han alltid när han arbetade, ofta "hittepåmelodier" som kom till så där i stundens ingivelse, säger pv.

Och Gunvor då?

Den yngste sonen funderar och funderar.

Men jag vet .., det mest typiska för mig - med Gunvor - var hennes goda humör.

Hon var en gladlynt och lättsam människa och nästan alltid när vi tittade in i sommarhuset hos henne (eller för den delen i lägenheten i Ljungby), så sa hon "ja, här har varit jordbävning, minst 8 på Richterskalan" och så smajlade hon och visade på det hon tyckte vara en salig röra.

("Men det var bara dom sista åren,  Så länge far levde han hon koll på läget, då var det ordning och reda ....", säger pv och skrattar gott.)

4 kommentarer:

Christina sa...

Pv's föräldrar ser verkligen jätterara ut :-)

dean sa...

Så det är därifrån jag har fått mitt nynnande!

Monica sa...

Jaaa det ser så trevliga ut! Och din mamma på fotot har så fin frisyr, tänk det hade man mer förr tror jag, lite friserade och uppklädda bara de gick och drack kaffe hos någon. På min mammas begravning pratade en kusin om hennes tjusiga dräkter och söta hattar som hon själv försökt efterlikna:-), var helt oväntat hon sa så i sitt tal och skönt. Folk var så vackra förr fast inte botox m m var uppfunnet:-)

Joanna sa...

Haha, en rolig sak med Farmor som jag alltid tänker på är hennes goda sås som vi alltid åt till lax (som vi alltid åt på midsommar). Det här receptet var nog ganska komplicerat från början med mycket kryddor och sådär, men allt efter att tiden gick (och efter att Farfar gick bort) så blev det mindre och mindre viktigt. Mina systrar (som farmor var "låtsasfarmor" åt) älskar denhär såsen och en gång ringde Mamma upp Farmor för att få det exakta receptet. "Jaså den såsen?" säger Farmor. "Ja det fanns ett recept en gång i tiden men nu har jag insett att det funkar lika bra att blanda grädde och ketchup" Haha!