lördag 30 oktober 2010

Och ...




















.... så tar vi bilen och susar in till Halmstad - först till återvinningsstationen -, därefter blir det inköp av färsk sill till sigge och pElle .., plus två burkar "hemlagad" soppa (fisk, resp. kräftsoppa) till kvällsmiddag.

En sak är säker: trevligare försäljare än i fiskbilar, det finns inte!

Och så blir det ett besök på K-rauta där pv inhandlar en avfuktare till Gunvors hus och sist av allt: raka spåret in till de centrala delarna av stan, där det blir lunchbesök på Börje Olssons Skafferi.

Slottsparkeringen är absolut packad (långlördag .., det borde man ha tänkt på ..), så medan pv kör vidare och letar p-plats, skyndar jag mig till lunchrestaurangen (som inte är en restaurang i den bemärkelsen, mer som en liten, liten, liten butik med några runda bord), där vi ska träffa herr och fru Pehrson.





















Av Sonja och Gösta har vi nämligen fått ett presentkort just där (hos B.Olsson) och nu sammanstrålar vi alla fyra för att äta lunch tillsammans.


U n d e r b a r t!

Där finns flera olika sorters pajer ., där är pastasallad, ostar, skinkor, nån slags steka avlånga köttbullar, bönor, cous-cous, vanlig sallad, ja, allt möjligt gott!

Och trångt är där, nästan så att man inte får plats och hela tiden kommer människor in .., ser sig omkring .., konstaterar att där inte finns några lediga bord och traskar besvikna därifrån.

Innan vi lämnar stället, köper jag en bit stark Skipperost, att ha till hårt bröd - vilket jag naturligtvis glömde att köpa -.

10 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Jag har besökt Börje Olssons två gånger, fast i Simrishamn. En helt underbar medelhavsbuffe´ hade de. Kan nog tänkas att det blir fler besök där. Vi fick vänta ett tag på bord, men så har vi råkat vara där under konstrundan....

Elisabet. sa...

Moster Mjölgumpa: ja, det är gudomligt gott och man blir inte så där äckligt mätt heller. Ljuvligt, är det. Och mysigt!

Bloggblad sa...

Jag undviker all affärsverksamhet när det är lönetider... jag avskyr att trängas. Dessutom förstår jag inte vitsen med att handla just då... det går väl att spara pengarna ett par dagar?

Bloggblad sa...

Nåja, jag var och handlade mat själv på Willys idag - ihop med många - men jag planerar så dåligt, så just mat måste jag handla utan att planera efter löningen.

Sven Teglund sa...

Har du börjat läsa Norrlands svårmod ?

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag är allergisk öht mot att handla i stora butiker, men jag måste ju ibland. Annars håller jag mig undan. Hemslöjd och Bokia ., är annars favoriter ,-)

Sven: jag har bara läst några sidor ännu. Inget som jag föll PLADASK för, men kanske vad det lider ..

Och vilket vackert omslag!

Inkan© sa...

Å så trevligt det hörs... det är ganska länge sedan jag var i Halmstad. Då var det en konstutställning. Minns att solen sken och det var skönt ute på torget-var på väg till Torekov.

Nväl -Stort Tack för bloggtips - jag lyckades byta skepnad på min jämtlandsblogg.

Min favorit är Västerbottenost!! DEN är Sveriges godaste tycker jag.

Elisabet. sa...

Inkan: jag har skrivit på din andra blogg .., såååå impad är jag!

Kanske skulle jag våga mig på att bredda den, - min - så jag kan ha större bilder utan att dom klampar in på länkarna och allt det andra?

Torun sa...

...Skipperosten lär nog få sällskap framöver...

Elisabet. sa...

Torun: jag läste helt fel och tänkte "skippe-rosten" ..., kunde inte begripa vad du menade .-)