tisdag 26 oktober 2010

Som på Forumbiografen ....



Ikväll blev det besök på Halmstad Bibliotek och det tog mig en kvart att välja ut tre filmer.

Å, sicken härlig helg som stundar!

Första filmen ut är den här.
(Som ni ser är jag fortfarande kvar på bokstaven A ...).

Nästa blev denna.

Och sist av allt - då hade det kommit en kvinna som också ville titta på A-avdelningen, så jag flyttade mig artigt till höger och kom då till bokstaven V.

Då blev det den här filmen.

När det nu blir filmvisning, ska vi även ha lite smågodis till.

Kanske till och med paus.




Efter biblanbesöket hälsar jag på hos Sonja och Gösta, i väntan på pv som har körövning.

Vi sitter i deras vardagsrum med tre eller fyra meters takhöjd och Nissan och Halmstad slott där utanför, och Gösta visar en film från 80-talet, från ett besök hos Gunvor och Viking som då hade köpt lägenhet i Spanien.

Gösta är den som filmar, han är duktig på den biten .., där är vardagsbilder från själva området .., murare som arbetar med nya hotellkomplex .., där är bilder från livsmedelsaffären och från ett påskaftonsfirande tillsammans med andra svenskar och ett par från Norge .. och där, i det spanska köket, dansar en kvinna från England, hon har flirtig blick och är på gränsen till utmanande - "hon söp ihjäl sig så småningom", säger Gösta så där apropå - och det blir ännu mera dans och allsång .., Sonja står och diskar och ler mot herr filmaren .., det är på den tiden när människor röker inomhus och i ena hörnet av den spanska altanen - och med eftermiddagsljuset mot sitt silvervita hår - sitter Viking och sjunger glatt och Gunvor är solbränd och ser glad ut .., det är en helt annan tid och nu, tjugo år senare, är allt annorlunda .., många av festdeltagarna som ser så glada ut den där påskaftonen, är nu förvandlade till aska och ligger i minneslundar .., någon har drabbats av Alzheimers och någon har lämnat sin fru, en annan har sålt sin lägenhet och köpt hus i södra Frankrike .., och där är förstås bilder från stranden och havet, havet som är turkosfärgat och ser så härligt ut.

Detta är första gången jag ser pv:s pappa på film och framför allt: hör hans röst.

Vilken oerhört stilig man! tänker jag.

2 kommentarer:

Torun sa...

Det här med att kunna dokumentera på film är ju toppen. Sen vill det ju till att man tittar på (och delar med sig av) det man filmat. Där fallerar jag, tyvärr - men jag jobbar på att bli bättre på det området!

Elisabet. sa...

Torun: jag hoppas att vi kan se en av filmerna ikväll .., det är ändå så trist väder, så pv ska väl inte ut och åka rullskidor ...? Eller det kanske han ska.