söndag 25 september 2011

Dagens fönster och lite till ...



Ja, nu har jag lånat AP:s dator och här fixar jag inte bildred.programmet,så det får bli en gammal fönsterbild,tagen i Ystad.

Så här är det.

Igår var det alltså Lidingöloppet och pv skulle avsluta sin Klassiker (Vasaloppet, Vätternrundan,Vansbrosimmet och så löpningen då på lite dryga tre mil).

Att köra bil ut till Lidingö var inte ens att tänka på, så han hoppade av vid Brommaplan och tog tunnelbana och buss ut till startområdet, medan Anna och Micke hämtade upp harry och mig, för vidare befordran till Ekerö.

Vid femtiden eller lite senare ringde telefonen; jo, då hade pv kommit i mål på tiden 3 timmar och 21 minuter ("bara en halvtimme efter Anders tid i fjol .., ja, det var inte dåligt!" sa pv lyckligt ...) och pv hämtade honom i Bromma och så blev det underbart god middag (till förrätt förvällda rödbetor, lägg därtill chevréost i smulor, rostade pinjenötter och honung ...,därefter grillade lammfärsbiffar med bulgursallad och ett mjukt vin /Conde Valdemar eller nåt sånt, ett Riojavin) och sedan tårta (bild kommer) garnerad med texten "Vår Hjälte".

När vi sedan gick i säng (någon var väldigt trött, men lycklig ...) suckade pv och sa .., "men ååå, vilka snälla barn du har!"

Då blev någon annan v ä l d i g t glad.

Hur hade det gått då för honom?
Jo, bättre än förväntat, sa pv.
Han tog det lugnt i backarna och säger sig ha haft "krafter kvar" på slutet.

Jo, jo.

Och idag stundar hemresa till landet Halland .., men ännu är det tidig morgon och harry och nelly ligger tillsammans hos Anna och Micke på en stoooor madrass på golvet .., det tittas på Engelska Auktionsrundan och pv vilar sina något stela ben ..., ja, så är det här i landet Uppland.

Ajöken, sa fröken.

Ps. Det är alltid roligt att få en röst till en bloggvän. Igår fick jag telefonsurra med Fourmum. Såååå trevligt och tack som hörde av dig! Ds.

5 kommentarer:

mossfolk sa...

GRATTIS PV! Grymt imponerande att fixa hela klassikern!!!

Mian sa...

Bamsegrattis pv!
Kör försiktigt hem. Pussa Harry.

Anonym sa...

Grattis pv! Bra gjort. ellem

Fourmum sa...

Mycket imponerande att klara klassikern! Hälsa och gratulera. Jag håller med, det är trevligt att få en röst till en person, fast det var lite nervöst innan jag vågade slå numret. Men jag tänkte att när du nu varit så modig så ska inte jag vara mindre modig och jag visste att jag hade ångrat mig om jag inte hade ringt. Nu finns du i min telefonbok och jag ska författa ett mail. Kör försiktigt och ge Harry en kram från mig.

Anonym sa...

Tackar så mycket frö gratulationerna.
Och det känns riktigt bra, kan jag lova.
PV