fredag 27 januari 2012

Annorlundaliv ...

Halv åtta har ljuset kommit och jag tar harry och går på morgonens andra promenad.

Ner till havet .., in i hästhagen .., över den A-formade stegen (nu kan harry inte längre krypa genom stängslet) och så hem igen.

Blidväder.

Ljumma vindar.

Och pv är i Västerbotten och det är bara harry, sigge, pElle och jag själv och hela natten har jag vaknat vid exakt varje halvslag .., och jag har legat och lyssnat i mörkret .., det låter som ett pågående mus-rally någonstans och jag slår på radion och lyssnar till vågskvalp, växlar om till P4 och hallå-prat, två radiopratare är det, Sundberg från Piteå och en kvinna och jag har redan glömt vad dom pratade om.

När inte husse är hemma, blir det mesta annorlunda.
För första gången på länge sover inte pElle hos mig .., han ligger nere i gästrummet, ovanpå byrån och harry tar med självklar pondus över husses säng.

Åååå, så härligt att få bli herre i sitt hus! kanske han tänker.

På morgonen ringer husets herre och frågar hur vi har det?

Jag säger att vi har det bra .., under många år bodde jag periodvis själv med barnen och sen seglade jag ensam på livets ocean i sju år (i alla fall så bodde jag i min egen lägenhet) och ganska skönt är det att - så där ibland- få rå sig själv.

Två dagar, alldeles som bäst är det.

Och nu blir det jobb och ikväll rena drömmen .., handbollsmatch mellan Serbien och Kroatien och Danmark mot ..., kan det vara Ungern, i den andra semifinalen!

Åååå, så roligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja du kan ta vara på det positiva i din tillvaro. en underbar förmåga.Skönt med djuren som håller dig sällskap lite i alla fall.
Men när PV ringer måste ! du säga att du saknar honom......
Kram från Eva i Tyresö