söndag 25 mars 2012

Fikonspråk och grattis till Sven!


Efteråt.
Och pv har lagt ut ett lakan på gräsmattan.
Om min systerdotter eller systerdotterdotter tittar på den här bilden, ombedes ni vänligen notera de blå muggarna, inhandlade i England.

Själva ärendet för yngsta dotterns besök, är att titta på en häst.

Så det gör vi (eller hon) och äntligen har dimmat lättat - nu flödar solen -, ja, det är som den allra vackraste dag i maj och granskogen står tät och är mossig och landskapet helt annorlunda!

Och dottern testar hästen och vid sidan om står hon som är mamma och inte fattar mycket av alla hästtermer när det gäller ridning och pv är - om möjligt - än mer bortkommen!

Efteråt blir det fika i gröngräset .,. smörgåstårta från Hemköp i Haverdal och medhavt kaffe i termos - och dottern verkar lätt frånvarande men glad och sist av allt blir det kram och hej och tomt i hjärtat, precis som det i alla tider har blivit när man sagt hejdå till någon av de tre barnen.

Och vi åker åt var sitt håll och i Heberg tittar vi in på Netto och jag hittar sandaler (halleluja!) och nu blir det räfsa gräsmattan lite och pv tar ner det som en gång var tänkt bli hundgård och tänk, Sven i Luleå fyller år och har take-away-party och det är då det mest finurliga jag har hört talas om på länge!

Denne ytterst eminente bloggare med en sån typisk norrländsk humor .., ja, det finns en sån ..., en som är fylld med självironi och är aningen kärv och saktmodig .., man kan - för att inte irritera Bert som avskyr ord som "norrländsk", också säga norrbottenshumor, men den finns förvisso även i Västerbotten.

Alltså: stort grattis till dig Sven!

Och förresten skulle min pappa - just idag - ha blivit 102 år, om inte om hade varit.
I trettiosex år har han varit död.
Jag var tjugotvå år då och tyckte att jag just hade lärt känna honom.
På r i k t i g t.

Inga kommentarer: