söndag 5 november 2017

Morgon i landet Halland  ...


Det blir nog fint väder (himlen klarnar upp mot havet till ser jag), men ännu är fönsterrutorna prickiga av regndroppar. Och småfåglarna får mat; tre fröautomater fylls på och den bästa inhandlades på Jysk för en tid sedan, så genialiskt enkel där man med ett enkelt handgrepp - efter påfyllning - skruvar fast locket. Eller var det kanske hos Clas Olsson? Jo, så var det nog.


Och snart har eken blivit helt avlövad.

Lyssnar till Godmorgon, världen ..., pv är i Skåne och hjälper sin bror med takläggning (alla tre bröderna hjälps åt) ..., och jag som trodde att jag skulle arbeta, har en ledig dag!
Ja, just ja .., förra söndagen gick jag ut extra för Madeleine, det hade nästan fallit i glömska.
Härligt!

Flera kvällar på raken har jag somnat ifrån USA-podden (det är hopplöst, jag begriper inte hur människor kan krypa under täcket och njuta av ljudböcker, själv somnar jag ofelbart inom fem minuter!), men äntligen lyckades jag hålla mig vaken. Ordet dystopisk användes frekvent och aningen kallsvettig blev man allt över vad alla nättroll kan åstadkomma.
Nu, när jag är ensam hemma, blir det Europapodden med ny programledare.

Å, vad det är spännande att leva!


5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag tror det där att man lätt somnar till radion, beror på att något man hör genererar associationer som man själv börjar fundera på och så kommer man ingen vart med det, utan allt övergår i dröm, eller slummer.

Vi försöker alltid lyssna till t.ex. Naturmorgon i P1 på lördagarna. Det börjar några minuter efter 0600. Vi hör inledningen. Och sedan blir klockan på nå't otäckt sätt fem i åtta.
Vad hände?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: precis så! Jag undrar om jag någonsin hann lyssna mer än till första sången i Andliga Sånger ...? Knappast.

WalkaboutSweden sa...

Hihi - ljudböcker är det bästa sömnpillret (om man har problem med att somna och även för andra..).

Nackdelen är ju att en bok tar lååååång tid att "läsa" ut, eftersom man hela tiden får spola tillbaka till det stället där man somnade, kvällen före.

Även när man vaknar mitt i natten och är klarvaken, då blir timmarna mindre jobbiga med en bok att lyssna på.

Söndagskram!

Elisabet. sa...

walkaboutsweden: min äldsta dotter (kanske AP också) går ofta till sängs med hörlurar i öronen och någon bra ljudbok. För mig är det omöjligt. Jag har testat, men tycker inte om att avskärma mig med hörlurarna (jag är väl för nyfiken, rädd att missa nånting ,-), så jag föredrar vanliga böcker. Men bra som sömnpiller.

Anonym sa...

Jag lyssnar alltid på något när jag lagt mig, förr var det ljudbok, numera någon podd. Hinner dock högst 10 min, sedan sover jag gott. Bästa sömnmedlet alltså!
Gratis blir det också om man undviker de dyra bokklubbarna och i stället tar ljudbok från biblioteket - och poddar, radioprogram o dyl är ju alltid gratis.