tisdag 7 november 2017

Tisdagmorgon i landet Halland ...


Vacker soluppgång och pv som cyklar iväg till stan vid sextiden.
Dryga två mil enkel väg.
Själv tittar jag på SVT:s Morgonstudion och tänker att nyheter varje kvart blir för mycket, en gång i halvtimmen hade räckt och däremellan om nånting exceptionellt har inträffat.
Nåja, att titta är frivilligt.

Och det brinner i Stockholm.
Äldsta dottern som arbetar natt på Karolinska Sjukhuset meddelar på familjechatten att alla beordrats stanna kvar på jobbet - det var väl kanske innan man visste omfattningen av branden -.
Reportern på plats rapporterar med jämna och ojämna mellanrum och får hitta på nya ordvändningar för att variera sig, ja, tills dess att nånting exploderar - osäkert vad -.

Skriver in arbetsschemat för november och december.
Arbetar extra julafton (tillsammans med Brooks, vi stänger klockan 15.00) och därefter juldagen och annandagen, tre röda dagar på raken kommer att ge fint utslag på januarilönen. Jo, bäst att gnida på medan tid är.

Nu stundar långrundan tillsammans med hundarna.
Båda sover gott och Nelly som är så svårväckt .., det tar nog en kvart innan hon piggnar till och under tiden ger hon mig "onda ögat" .., men varför ..., varför en promenad när man kan ha det så skönt i sin bädd!?

Ser ni ljusstaken på bilden?
Den är i järn och inhandlades i Skagen i fjol - det var kanske vid den här tiden - och om ni visste så jag tycker om den! Men så underligt .., duken är helt vit, men ser delvis blå ut på bilden!

Inga kommentarer: