måndag 27 november 2023

Dom som gifte sig ....

 

Jaha, nu har jag tittat på det åttonde avsnittet (av tio) av norska "Gifta vid första ögonkastet".

Lär man sig inte annat av att titta på detta, så är det i alla fall - för min del - att inte ha för bråttom att gissa hur det ska gå. Eller: tro sig veta. 

Det knakar lite här och där och mannen som får veta att han inte är tillräckligt tuff och maskulin, har det inte lätt. (Partnerns pappa kör Harley Davidson och kanske jämför hon sin partner med honom?)

Om pv skulle säga till mig att "Elisabet, du är alldeles för lite feminin och rätt sjåpig ibland", vad hade jag gjort då? I början, alltså. 

Ja, inte hade jag börjat gå i högklackade skor, ha nagellack och långklänning; då hade jag inte känt igen mig själv. Skulle jag ha försökt att förändra mig? Nej, det hade nog varit omöjligt. Alltså tror jag att det paret kan få det svårt. 

Och kvinnan som alltid skrattade så omåttligt, nästan åt allt, visar sig så sårbar och nu tycker jag så mycket om henne. Men kommer det att fungera .., med hennes inte alltför talföre partner som har oerhört svårt att tala om känslor .., ja, hur ska det sluta ..? 

Det tredje paret har jag trott mycket på och kanske gör jag det ännu. 

Båda är endabarn och tyckte i förra programmet att det är en klar fördel .., dom är nog dom äldsta av paren också och tycks lugna och sansade. (Tänker på att jag själv har haft tre förhållanden och alla männen var nummer 2 i syskonskaran. Den ene hade en äldre syster och två yngre bröder. Nummer två, där var det tre bröder och pv likaledes. Alla är Jungfrumän. Själv är jag yngst av tre systrar, kanske mera som ett endabarn, eftersom dom är så mycket äldre).

Tre avsnitt återstår.

Inga kommentarer: