måndag 27 november 2023

Registret ...


Kylslagen morgon i landet Halland. Och ny vecka. 
Pv inledde sitt vikariat som resurslärare i Gullbrandstorp just idag och det jobbet pågår fram till jullovet. 

Det blir en lugn måndagmorgon här i det gula huset. 

Följer Nyhetsmorgon varvat med SVT:s Morgonstudion och blir bedrövad när man får höra att tidigare IS-anslutna vilka återvänt till Sverige, kan arbeta med förskolebarn och även har gått med i kriminella gäng, ja, här på hemmaplan. 

Det tar liksom aldrig slut. Och hur kan det gå till? 

P1 Morgon berättade om detta med att tidigare IS-dömda kan arbeta med t.ex funktionshindrade, människor som är - eller kan vara - helt utlämnade. Det handlade om svårigheten att få utdrag ur belastningsregistret. Självklart  - tycker jag - borde även personer som ska arbeta inom åldringsvård/omsorg också kunna visa upp ett likadant utdrag. 

Men då kan man ju också tänka så här .., ska man aldrig få en ny chans? Om det vore mina barn som begått brott ..., hur skulle jag tänka då?  Å andra sidan är det väl skillnad på  v i l k a  brott man begått? 

Hade mina barn anslutit sig till IS och förväntat sig att tas emot med öppna armar när eller om dom återvänt hem igen, hade jag inte blivit  förvånad, alternativt upprörd, om dom senare fått bekymmer med att bli anställda.

Här kan man ta del av vad som gäller.

Inga kommentarer: