torsdag 30 november 2023

Torsdag, den sista dagen i november ...


Och solen strålar och vi har fått snö. Pv försöker göra någon slags anordning så att han - när rörmokaren får tid att komma - ska ha ackumulatortanken i närheten av pannrumsdörren. 

Sånt är han duktig på, pv .., detta att förflytta saker. 

Edvin som är här idag, är ute tillsammans med sin morfar och Harry är också med. 

Själv håller jag på att däcka i någon slags förkylning. Tog min laptop och lade mig raklång på sängen i gästrummet och tittade på "The Father" med Anthony Hopkins, den som handlar om att drabbas av Alzheimers, eller helt enkelt när hjärncellerna tackar för sig. 

Vi såg filmen i Laholm, tror jag och vi var lika gripna båda två, såväl pv som jag själv. 

Det var jag nu också. Tog en paus i tittandet .., drack kaffe och tog en pumpabrödsfralla och satte mig i vardagsrummet och surrade med Edvin. Hela tiden medan jag tittade på filmen hörde jag Edvin prata eller halvsjunga i en aldrig sinande ström och nu, i vardagsrummet, kom vi att prata om tv-spel och han berättade att hos hans pappa Patrik finns ett tv-spel och lite om hur det går till och hur man spelar och hur kul det är och jag i min tur berättade om när Anders var liten och spelade hos kamraten Sandra Lindahl hemma i Malå och Anders kom hem och berättade att han fått ett extraliv och jag förstod ingenting.

Sen sade Edvin att han faktiskt inte orkade prata mera .., och jag frågade vad som hänt med alla orden? Hade dom kanske ramlat på köksgolvet eller i hallen, ja, kanske skulle jag samla ihop dem i en påse så där så han han får ta med sig dem hem, för tänk, hur skulle det se ut om han kommer till mamma Hilda i eftermiddag och inte har några ord kvar? Kanske bara några ynka stackare, så där som "hej" och "nej, jag är inte hungrig". 

Sånt kan man fundera på. 

Så har jag pratat med hedgrenskan i Trelleborg. I veckor har hon och maken Peter varit krassliga; det hostas och snörvlas och till råga på allt trillade madame Hedgren och knäckte ett revben på sin vänstra sida och i morgon fyller den hostande maken 70 år, tala om att det krånglar till sig!

Krya på er! säger jag och grattis i förskott till halvdansken Peter! (Som visar sig vara helt och hållet dansk!) Eller kanske så här: Tillykke med fødselsdagen, Peter!

Ps. Filmen var lika sanslöst bra och intressant idag som för ett år sedan och jag säger bara det: vilka fantastiska skådespelare! Och  s o m  jag önskar att jag hade sett den medan mamma var i livet! Ds.

2 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Ja den filmen var riktigt bra och så finurligt gjord.

Elisabet. sa...

WalkaboutSweden: A.Hopkins är ju mästerlig i den här rollen. Ja, det tycker jag att alla är, men till slut vet jag knappt vem som är vem ..