lördag 2 december 2023

En lördag i början av december ...


.. kan det se ut så här när mörkret tackat för sig och det blivit förmiddag. 

Då har småfåglarna fått mat och fast det inte syns på bilden, vimlar det av matgäster! 

Pilfinkar och bofinkar, några bergfinkar också .., en hackspett, en fasantupp med höna .., koltrastar, blåmesar, talgoxar, domherrar och en rödhake. 

Det är knappt att man hinner fylla på fröautomaterna, så är det slut. 







Från 10 i morse till vid 19-tiden ikväll har pv och Hilda varit igång med att tömma hennes bohag och köra det till den nya lägenheten, den som pv tyckte var så fin och nästan låg lite lantligt till. 

Två sådana här lass blev det och nu återstår bara lite annat .., en cykel och ja, sånt som man inte behöver ett hyrsläp till. 

Jag kan säga att efter att ha suttit i soffan och småpratat med mig och Maria, var det knappt pv tog sig upp ur soffan, så stel var han. 

Det hade burits på två soffor, minst en byrå och en stor säng och så allt annat förstås. 

Andra våningen och ingen hiss. Och från den lägenhet som lämnades, är trappan ner till gatuplanet tämligen smal och trång. Men nu är det gjort och inatt sover Hilda och Edvin bland alla flyttkartonger, men nu på ett annat ställe. Glada och till synes så lyckliga.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Härligt med fåglarna.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Verkligen! Har bett pv att köpa en ny fröautomat, den mindre har botten rostat sönder på och det är ju dumt att inte ha plast, men den här som är trasig, där kan ekorren sitta och pillra i sig frön, det går inte i den långa plast-varianten som hänger på en gren av eken.