måndag 27 november 2023

Ensam i ett snölandskap ...

Har man inget annat för sig och inte känner sig det minsta trött, kan man välja att titta på en helt osannolik dokumentär om en man som lever sin dröm. 

Så här presenteras programmet: "Varje vinter beger sig Clément djupt in i Kanadas norra skogar för att leva nära naturen. I snöklädd vildmark njuter han av lugn, ro och omgivningens skönhet. Han spenderar vintern i sitt läger och ger sig ut i skogen för att jaga. Möt en man som bestämt sig för att livet är för kort för att inte leva på det sätt han drömde om som barn."

// Det kan jag säga, att detta är nog den mest ihärdiga man jag skådat. Vilken kämpe! I iskall kyla och djup snö, går han omkring med snöskor och drar tung packning och har 4 km till närmsta granne och lika långt hem förstås .., bor i en liten koja och måtte ha världens bästa kondition. Inte är han ung heller. 

Vilket program! Det kan ses fram till och med nyårsafton i år. Här är en länk, om någon är intresserad.

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Och vilken typisk kanadafranska han talar. Som skånska på franska. 😎

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Till en början fattade jag inte vilket språk det handlade om .., det var som en gröt bara! Men vilken tåga den mannen besitter!

Anonym sa...

Håller inte med Bert om att mannen talar typisk kanadensisk franska. Det gör däremot Celine Dion t ex. Detta är någon uttalad provinsiell dialekt. Inte jämförbar med skånska heller, den sortens franska hör man i t ex Louisiana, där satsmelodien kommer från Marseille-trakterna.

Monet sa...

Det där skrev Monet men nu har det blivit lika krångligt att kommentera här också. Man ger upp när man måste logga in sig på Google stup i kvarten men det ändå inte fungerar…

Elisabet. sa...

Monet: Och ändå har jag inte ändrat någonting i inställningarna. Det är hopplöst.