måndag 17 oktober 2011

Det bästa idag ...

Jo, lillflickan som heter Isabel som - medan hennes mamma packar i varorna - säger "mamma, jag gillar henne" och det råkar vara kassörskan det som lilltösen tycker om och den där kassörskans hjärta går just då nästan i små bitar av glädje.

Och så den andra tösen som tittar på samma kassörska och säger ... "jag vet var du köpte ditt hårspänne, i London, hos tomten!" och så avfyras ett malligt "tänk-att-jag-visste-det-leende!"

Den tösen är åtta år och går i tvåan och just det, när hon och mamman handlade kom vi en gång att prata om att ha uppsatt hår och då berättade jag om det här fantastiska hårspännet som verkligen inhandlades på julmarknaden i Hyde Park (tack Maria!) och tänka sig, att det håller ännu!

Och det kommer flickan ihåg.

Och annat som gör hjärtat varmt: kvinnan i min ålder som - på min fråga hur bra hon trivs på sitt arbete - säger "åtta" .., och sedan förklarar att hon nyligen har kommit tillbaka till jobbet efter en lång tids behandling mot cancer.

Och så berättar hon:

"Läkaren sa rent ut - utan omsvep - att jag nog inte hade många månader kvar att leva .., och jag hörde ingenting, allt blev bara kaos .., och jag tänkte på mitt lilla barnbarn, skulle jag inte få se henne växa upp ...? Men sen förstår du, efter någon månad, kom jag till en annan läkare och nu visade proverna annorlunda .., men det har varit en tuff tid med cellgifter och strålning och annat elände och friskförklarad är jag inte, men kan nu arbeta och det är bara så helt underbart att vara bland sina arbetskamrater igen .,. ja, att ha något som liknar en vanlig vardag!" säger kvinnan.

Hennes blick är ..., vemodig.

En blick som säger att här är en som har varit med om nånting.

Så har min dag varit.

Och ikväll, tänka sig, blir det bloggvänsbesök, då kommer Eva från Tyresö och hälsar på!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka upplevelser man kan få i kassan!?
Men man måste vara lyhörd och åtkomlig. Bravo.
Jag minns när mamma sa att hon inget sagt på hela dagen. Då är man glad om kassörskan säger några ord.....
Det är ett viktigt jobb som kan påverka många.
Snart ses vi-
Eva från tyresö

Kesu sa...

Det tror jag med, att kassörskor har ett viktigt jobb och då menar jag inte att stämpla in varor och ta betalt för desamma.

Älskar att småprata med dem om kön tillåter (Inte så ofta här i storstan). Med dig skulle jag prata med tills affären stänger :)

Elisabet. sa...

Eva från Tyresö: och nu har vi setts! Tack för ett trevligt besök av dig och herr professorn ,-)

Kesu: ,-)
Så trevligt! Kom och prata!

Anonym sa...

Ta dig en titt på Svt Västerbottensnytt, måndag. Där finns exempel på hur det kan vara att leva i Västerbottens inland och fjälltrakter där det varken finns telefonmöjlighet eller ambulanstransport när man ramlat och brutit nackkotan. ellem