tisdag 18 oktober 2011

Ny dag, ny giv. Och så dessa möten.


pv memorerar inför uppträdandet på Ven.

Aldrig att jag upphör att förvånas över alla dessa härliga möten som blir av, tack vare bloggandet eller facebook!

Möten med människor som man - med tämligen stor säkerhet - aldrig skulle ha träffat under vanliga (eller numera: ovanliga) omständigheter.

Så var det igårkväll, när "Eva från Tyresö" som ofta kommenterar här på sidan (uppvuxen i Norrköping) och hennes man (med sina rötter i Halmstad) kom på besök!

Två lärare, en professor och ett affärsbiträde, alla runt köksbordet.

Och där sitter vi tillsammans och det pratas om allt möjligt - icke allenast om man tar den goda äppelkakan eller tunnbrödmackan först -, nej, det surras om livet som pensionär, om hur man hittar olika bloggar .., det blir prat om Kreta (Eva berättar om en blogg där en svensk kvinna gift sig med en grekisk man och hennes liv just där ...), det pratas om Halmstad i allmänhet och stadsdelen Furet i synnerhet .., det pratas om hur man blir just professor i kemi och även om kassörskejobbet .., och det blir prat om barn och barnbarn, om långa äktenskap och kortare förhållanden, ja, allt sånt som hör livet till!

Efter några timmar tillsammans är jag hur pigg som helst och när det väl är sängdags, har jag -återigen- svårt att somna.

Så där ligger jag i sängen och lyssnar till Karlavagnen, där människor berättar om sånt som dom ångrar .., så där som att dom inte tog chansen när den dök upp .., eller den där kärleken dom inte vågade tro på .., och nu, fyrtio år senare, tänker den inringande på just den mannen eller kvinnan .., och tänk, så annorlunda livet kanske hade varit, ja, om inte om hade varit.

"Han var sommarplacerad som polis i Strömstad och ville att jag skulle följa honom till Frankrike och hämta en båt, men jag var sjutton år och vågade inte och nu har mitt liv varit ganska tragiskt och jag tänker ofta på honom och hur mitt liv skulle ha blivit, om jag sagt ja ....?" säger en kvinna.

Och där är en man som under två vintrar ångrat att han inte varit förutseende nog att ha skaffat sig en snöslunga, men nu har han.

"Så nu blir det väl en snöfri vinter ...?" säger han och leendet hörs genom luren.

Och när programmet är slut och jag fortfarande inte kan somna, då gör jag så där som Sven i Luleå - som tipsade om detta - jag började räkna från 300 och bakåt och tänk, det fungerade!
Jag kom inte ens till 250!!

Och nu är det ledig dag och regn och mera regn och pv har körövning ikväll och jag ska bara njuta av ledig dag .., av Dagens Nyheter och hund,- och kattsällskap och en kopp nybryggt Zoegas skånerost.

Just så.

6 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Zoegas skånerost, jag skulle ge bra mycket för en kopp! Bland det bästa kaffet i världen.

Elisabet. sa...

Matildas fikarum: ja, jag håller med! På jobbet har vi något blaskigt .., kanske är det utgånget datum, och när jag då kommer hem och dricker starkt Zoegas skånerost, åååå, sicken glädje!

Anonym sa...

Näe vi gick bara 10 min på stranden idag. Blåsten är otrolig där nere och regnet slår och studsar mot kinderna. Jag bakar och skriver brev och läser bloggar.
Kul att tänka på allt spännande som vi pratade om igår....
Kram från Eva "i Tyresö"

Titti sa...

Jag låg också och lyssnade på Karlavagnen i går kväll och försökte under programmets gång komma på något som jag ångrade.
Men, nej, kunde inte komma på en enda sak - i alla fall inte då, i går kväll. Kom däremot på flera bra saker, val som jag gjort tidigare i livet. Mmmmm, somnade gott.

Elisabet. sa...

Eva: ja, idag är det ingen höjdare .., jag gruvar mig nästan för att hämta in posten ,-)

Titti: ett intressant program var det .., såna tycker jag om! Jo, det finns saker jag ångrar att jag har gjort i mitt liv, men inte värre än att jag klarar av att leva med dem ,-)

Anitha sa...

Den 5 januari 2011 bestämde jag mig för att "OM" inte fick finnas kvar i min ordlista....

Annars hade jag nog blivit tokig.....