torsdag 14 juni 2012

"Jordärtskockor? Det har jag aldrig ätit förut!"

Med bloggvänner är det alldeles fantastiskt!

Eva från Tyresö som brukar kommentera här, hon och maken (som har stuga i Haverdal, alldeles vid havet) bjuder på lunch och vi susar iväg hemifrån och harry får följa med och blir glad när han ser dem .., här pratar vi igenkänning ..., och vi bjuds på jättegod köttfärspudding med jordärtskockor i det hela - det är första gången jag smakar såna - (hemskt, jag är snart femtionio år och gör jordärtskockdebut!) och till efterrätt får vi färska jordgubbar och nån slags pistageglass från Slöinge.

Titta på bordstabletten!
Är inte  den som  g j o r d   till Mian, då vet inte jag!
På vanligt vis halshugger jag människorna, ja, nån vill kanske inte vara med på bild.
Pv har på sig sin svarta polo som han är så fin i.
Vi har inte lång tid på oss .., en timme precis innan jag ska vara på jobbet, så vi tar en promenad ner till havet och går genom en djungel, ja, just det .., en riktig djungel är det .., och jag hör näktergalsknäppande och här där vi går, hörs dånet från havet, som för övrigt känns större än i Stensjö, som liksom är mer som en bukt.

"Å, här skulle jag nog kunna tänka mig att bo som pensionär ...", säger jag till pv och tänker kanske mest på huset som är litet, men tillräckligt ändå för två personer. 

Sen väntar jobb i fem timmar och det är väl ungefär vad en värkbruten bloggmadamen mäktar med.

Och nu fotboll - Irland mot Spanien -, det första målet har redan trillat in och det är kyligt ute, bara tolv grader .., och sigge har, till harrys oerhörda glädje, uppenbarat sig.

Allt är som det ska. 

Och tänk, i helgen är jag  f r i.

Nu ska jag lyssna till den portugisiska sången som är så vemodsfylld och som skuttade rakt in i mitt hjärta.

2 kommentarer:

Mian sa...

Åååå vilka fina tabletter!
Jordärtskockor är smaskens, men huvva så gasbildande (i min kropp)... Det är det där inulinet som jag inte tål antar jag?

Elisabet. sa...

Mian: t a c k!

Den där näst sista meningen .., den förklarar allt ,-)