onsdag 27 mars 2013

Bästa dagen ...

Syskon från Skåne. T.v. gossen och hans storasyster till höger. Båda är Oxar.

Hela dagen har solen flödat .., och jag - som knappt sovit en blund i natt - försöker hålla mig utomhus mest hela tiden.

Vid ettiden upptäcker jag Elsa (lite ettrig dalmatiner som ofta visar sitt garnityr ...) och Alice (rundmagad labrador som tycker sååå mycket om harry och kärleken är ömsesidig ...) och deras matte, ja, tillsammans med mattens åldriga mamma och så mattens två barnbarn ..., och hundarna förstås.
Dom går nere på vägen och jag hojtar och frågar om dom är sugna på lite kaffe ute på altanen?

Jo, det är dom.

Å, så roligt!

Och medan hundarna (harry får komma ut) rusar runt på gräsmattan, hämtar jag stolsdynor, gör i ordning kaffe och hittar några fullkornsskorpor som får bli fikabröd .., och det blir saft till småttingarna som säger att dom inte vill ha nåt, men det kan ju hända ju att man ångrar sig, så två glas med blandsaft hamnar ändå på brickan och det var nog tur det.


Så härligt det är med småttingbesök!




Pojken hittar genast högen med vedklabbar från den fällda björken och i säkert en timmes tid blir han där .., han drar kvistar från körsbärsträdet och lägger dessa bakom vedhögen och så förklarar han att detta är faktiskt en bil, riset är avgaserna och en tom pet-flaska som harry brukar leka med och som placeras nånstans i mitten av vedhögen .., ja, men det är såklart bensintanken.

Javisst, det borde man ju ha begripit!

"Här sitter man och kör ...", förklarar den lille pågen.

Och vi vuxna sitter och småpratar om allt möjligt .., mest om hundarna förstås, men även om det gula huset som en gång var rättarens bostad och hur litet det var på den tiden (och billigt ...) och det pratas huspriser (en av dom stora villorna nere vid havet är ute till försäljning - priset är nu nere på ynka 7.5 miljoner ....) och jag tänker - leende - på min före detta svåger - han som är från Norrbottens inland - och som inte alls tyckte att detta med havsutsikt och närhet till havet var nåt att stå efter.

"Fy f * n .., så djävla kallt det ska vara där om vintern!" sa han och det var så himla befriande ..; den förste som inte dreglade av avund efter just det läget.

Finns där någon som har alldeles för mycket pengar, så är ni mer än välkomna till landet Halland!
Här är huset.

Om allt detta pratar vi och lillpojken ropar att vi måste titta, för nu ska han köra iväg med bilen och solen flödar och tänk, idag hördes lärkan och å .., så ljuvligt det är med lediga dagar!

Just så.



2 kommentarer:

Tankevågor sa...

Åh nu längtar jag efter mina småttingar i skolan!


Elisabet. sa...

Tankevågor: ja, du förstår vilken glädje det var att ha småttingar här ...! Vilken upptäckarglädje och fantasi!