torsdag 28 mars 2013

Vid halv två ...


I ett avseende är jag verkligen min mors dotter; jag tillhör den där skaran av människor som helst skulle vilja vara på jobbet tre timmar innan man egentligen börjar, så där så att allt är klart när det är dags att öppna.

Nu åker jag dit en halvtimme innan, men det är knepigt ändå med tid.
Varannan torsdag ligger mejeribeställningarna på mitt ansvar och jag tycker att det är elände att skilja på alla olika förpackningar! Det vimlar av olika sorters grädde och det är Garant och Arla och nu i påsktider, när vår kundkrets nästan fördubblas, då står man där och velar och undrar hur mycket man ska våga sig på att beställa?

Med Wapnös order är det enklare; inte alls så mycket att välja på.
I stället för att faxa, ringer jag in beställningen.
"210 - 12" ..., 211 - 15", säger jag och det låter som forna tiderns börsnotering i radion.

När allt är klart säger jag ..."well, this was the result from the Hemköp Jury in Haverdal, thank You so much for the wonderful show och and You were sooo beautiful!" och kvinnan i andra änden av luren, hon fattar galoppen direkt.

Tänk, vad det är roligt med människor där det genast klickar.

Och så kommer Östras brödleverans!
Det är två staplar som säkert är 2 meter höga och chefen kommer och hjälper till och jag tappar förstås en förpackning med påskbakelser i golvet, så där så bakverken blir lite tillplattade.

"Ja, ja .., jag köper dem till pv .., han blir säkert glad!" säger jag.

Och vi får besök av en polis som kommer på besök - det gäller rånförsöket förstås - och det är mycket som sätter spår .., den vars bil "kapades" av rånarna, har nu köpt en ny .., det blev outhärdligt att sitta i samma bil som körts av dom hårdföra männen ..., och ren förlust blir det såklart för familjen, men så får det bli.

Det har varit gott om poliskontakter efter det eländiga som hände och de närmast berörda strör lovord över bemötandet från ordningsmakten!

Lite över ett tar jag bilen och kör hemåt.
Ena rutan är aningen nerhissad och jag hör fågelkvitter och tänker att det låter som vår.
Nästan sommar.

Harry blir överlycklig över att se matte och jag gömmer små korvbitar ute på tomten och han letar och blir så exalterad, så där så det kommer fradga runt munnen .., men sigge nilsson, han tar det lugnt .., han hoppar upp på arbetsbänken där kaffebryggaren sörrrrplar och så tar han mat från två asietter .., och själv ska jag sätta mig ute i det fria och bara njuta av ledig eftermiddag.

Och i frysboxen ute på altanen, vilar ännu pElle.


2 kommentarer:

Ulf sa...

Det doftar nästan hembak't (trots köpebrödstext) om det här inlägget. Känslan av trivsel och välförtjänt vila gjorde att jag loggade in igen bara för att skicka en hälsning och tacka för detta.
Glad Påsk!
Ulf

Elisabet. sa...

Ulf: men oj ....., Glad Påsk till dig också!