tisdag 12 mars 2013

Det bästa för Monet i Frankrike ...


Det bästa i förra veckan i den sydfranska byn kan sammanfattas av min kloka kylskåpsmagnet. Inte så många stora saker men ändå viktiga.
 
Besöket hos Docteur C, specialisten som inte ger sig när det gäller att få mannen att använda sig av andningsmask för att undvika sina skadliga sömnapnéer. (Gissa hur många människor som utan att veta om det, slutar andas i sömnen och får hjärtrelaterade problem bland annat!!).
 
Boksällskapslunch med som vanligt sååå intressanta och tankeväckande diskussioner om två franska böcker efter god mat. Senare i veckan lunch hemma hos oss med goda vänner och prat långt in på eftermiddagen.
 
Lilla franska barnbarnet i Luxembourg fyllde fyra år och fick en slant av Mårrmårr som han skulle omsätta i närmaste leksaksaffär.
 
Ett opretentiöst vin- och snacks-möte en kväll med nyanlända svenska grannarna. Nu blir det trevligt och livligt eftersom vår lilla svenskkoloni samlas här inför påsk och några veckor framåt.
 
Bra exempel på "The life in your years!
 


3 kommentarer:

Turtlan sa...

Monet: Hälsa maken att han gör en mycket god investering i sin hälsa att använda en sån maskin på natten!

Om inte så skickar jag ner fyra kollegor som jobbar med sånt på mitt jobb. De vet allt och kan allt om fördelarna! Så då får ni huset fullt med fyra kunniga sjuksköterskor! Fem... för jag hänger på också :-))

Det är inget hot ;-)) Jag instämmer med Dr C helt enkelt. Hjärtproblem, sämre blodsockernivåer hos diabetiker, förhöjt blodtryck och ett och annat till.

Hälsa gubben en kram!





Monet sa...

Tack Turtlan för dina uppmuntrande ord. Detta är en svår process eftersom maken har det besvärligt med sin cpap - den ger honom mycket svårt att sova eftersom han dessutom har restless legs och rör på sig hela tiden och masken är synnerligen besvärande för honom och läcker lätt. Periodvis får han också nästan panikkänslor.

Han har heller inte riktigt trott på att den kan hjälpa honom på det sätt som doktorn och jag vet. Nu är det ny övertalning på gång och han gör så gott han kan - upp till fyra timmar per natt går det nu och det är OK.

Tack och lov ingen diabetes och mycket lågt blodtryck men två hjärtinfarkter och 33 andningsuppehåll per minut (mot 6,9 med mask) gör ändå det här till en nödvändighet!

Jag är ÖVERTYGAD om att han med glädje skulle ta emot fem söta sjuksköterskor som vet allt om detta. Jag också:-))

Elisabet. sa...

Monet: pv hajade till .. menar du verkligen 33 uppehåll per MINUT?