tisdag 12 mars 2013

Just därför ....

Och ja, dom vet om att dom hamnar på min blogg.

Idag hade jag i kassan dessa tre kunder, vilka visade sig (någon frågade ...) komma från Kina.

Jag utgick ifrån att dom inte var här på semester och så var inte heller fallet, nej, dom var här å arbetets vägnar och jag frågade vad det i sin tur innebar och fick till svar nåt som liknade "gating".

"Gating ...?"

Inte ett dugg förstod jag.

Och dom två herrarna och kvinnan slog sig ner ute i stora foajén, vid spelhörnan, och där satt dom och kalasade på det som inhandlats och jag gick dit och frågade om dom hade det bra och om jag möjligen kunde få ta en bild av dem?

Jovisst, det var inga problem!

Och så frågade mannen till höger, som visade sig heta Kevin, om där fanns något café i närheten, ja, så dom kunde få sig lite kaffe?

Jag sa att nej, det finns det inte .., men i fikarummet hade vi varmt kaffe, så jag hämtade tre koppar och ställde fram till dem och så blev det lite mera prat .., jahaaaa .., nu förstod jag .., dom hade varit på Getingeverken och tittat på medicinsk steriliseringsutrustning, så var det .., och dom tackade för kaffet och sa att dom ville betala.

"Nej, jag kanske kommer till Kina och blir bjuden på kaffe .., då jämnar det ut sig ...", sa jag och alla tre sa ..."You´re very welcome to China, very welcome!" och dom tog i hand och var vänliga.

här lät det.
(Glöm min engelska ..!)

Sen, när jag återvände till fikarummet, satt Johanna där tillsammans med en gammal dam som har hjärtproblem och nu hade Johanna ställt fram kaffe och en smörgås, ty damen var alldeles slut på och orkade inte gå hem själv .., och en taxi beställdes och den rara Johanna hjälpte till med varorna och allt det andra.

Det är såna gånger jag vet hur oändligt mycket jag älskar den här butiken!


8 kommentarer:

Turtlan sa...

Ni är utan tvekan äkta "Konsten att vara snäll" människor!

Du bjuder några kineser på kaffe. En annan gång kanske de kommer ihåg det och bjuder någon annan på kaffe som gör den personen glad. Ja du vet nog hur jag menar :-))

Gissar att de kommer att komma ihåg dig och berätta hemma så fina människor det jobbar på affärer i Sverige.

Det händer mycket spännande på en dag på affären :-)

Johanna kanske får Dagens Ros från damen?

Tankevågor sa...

Ha ha du ÄR för underbar! Klart man ska bjuda på kaffe och det är för härligt att du delar med dig av de här glada kineserna och jag är HELT övertygad om att såna här glädjespridande saker smittar av sig.... :-)

mossfolk sa...

Så härligt! Det är alldeles säkert en sådan där sak som de kommer att komma ihåg -när de blev bjudna på kaffe i affären i Sverige :)

Elisabet. sa...

Turtlan, Tankevågor och mossfolk: det bästa är att sånt här tillåts! Jag har arbetat i butiker där anhöriga knappt får gå in på lagret .., här bjuds dom in i fikarummet och får sig en kopp kaffe.
Jag ÄLSKAR att arbeta på såna här ställen och är så innerligt glad att jag kanske får avsluta mitt yrkesliv just i en sån butik.

Och det blir en härlig atmosfär när anställda får ta egna initiativ.

SoF sa...

Dinah sa...

Underbart Elisabet!! Jag kanske flyttar till Halland. En sån affär vill jag också handla i.
Att du skulle bjuda dem på kaffe har jag aldrig betvivlat, men att de andra i affären accepterade det.......

Eva i Tyresö sa...

Å vad jag längtar dit.
Affären är trevlig och omgivningarna fina. GRATTIS
eller snarare Så roligt att du kom och lyste upp ytterligare.!!!
Bra med foajen där ute.
Kraaam

Elisabet. sa...

SoF: ja, jag kan inte göra hjärtan här .. men du får ett ändå ,-)

Dinah: men jag hade inte vågat eller tänkt tanken, om inte chefen hade gjort så här några gånger tidigare .., till strövandrare som frågade efter ett café eller om det var byggjobbare, jo, så var det!
Jag blev så himla glad!
Kunde - eller rättare sagt - FICK man göra så här?!

Eva: det har inte med mig att göra alls, det är själva stämningen i affären och att det är så tillåtande!