fredag 15 mars 2013

Fredag - städdag -.


En sak som jag verkligen tycker om, det är att städa badrummet.

Ååå, jag tycker om att svepa med scrubbin över kakel och handfat och helst skulle jag önska att det vore lag på att ha en separat liten dusch i anslutning till alla toalettstolar; en liten en bara, men tänk, så praktiskt det skulle vara .., allra helst på offentliga toaletter!

Nu har jag i alla fall tagit mig an vårt badrum.
Vårvinterljuset är skarpt och flööööödar in genom fönstret och mot duschväggen av glas!

Vid sidan om hänger en blå frottéhandduk.

En fisk av trä har fallit ihop i tvättfatet. Den ska strax hängas upp.

Någon gång läste jag om Lill-Babs som - när hon anser att det behövs -, brukar städa offentliga toaletter, ja, om dom inte är riktigt fräscha ..., ja, hon skurar och har sig med vad som finns till hands och ser det som den naturligaste sak i världen!

Sånt tycker jag om.

Själv nöjer jag mig med att försöka få rent i handfaten och tar upp papper från golvet.









5 kommentarer:

Rexxie sa...

Det är något som jag aldrig förstått: varför plockar inte folk upp pappershandukar som ramlat ner och slänger dem i papperskorgen?

Elisabet. sa...

Rexxie: nej, det förstår inte jag heller och det blir ju så äckligt, när det ligger drivor med papper på golvet!

hilda sa...

Jag förstår precis varför man gör så. Det är dels för att det är äckligt, som ni säger, och dels för att man inte ser det som sin uppgift. Jag vet inte om det där är en generationsfråga men många människor tänker mer eller mindre omedvetet att nån annan städar upp efter dem. Jag tänker själv så ibland och kan nog erkänna att jag sällan plockar upp eventuella tappade papper på offentlig toa. Det är ju jättedumt tänkt egentligen - även om det finns städpersonal är de ju knappast till hands dygnet runt utan dyker upp först när mitt blöta papper legat och sett otrevligt ut i kanske tio timmar eller mer.
Likadant är det nog med folk som slänger skräp på marken - det finns ju städare! Men där kan jag i alla fall svära mig fri.
Men intressant är det med den här inställningen att någon annan städar upp. Har det alltid varit så tro, eller är det en inställning vi lagt oss till med på senare år? Isåfall måste det bero på något, någon form av förändring... Här kan man filosofera.

Men det är i vilket fall bra att du gillar en rejäl badrumsstädning! Just badrummet brukar listas som dels det minst prioriterade städområdet men samtidigt det som gäster reagerar mest på om det är ofräscht. Och Lill-Babs verkar vara en väldigt rar människa :)

Eva i Tyresö sa...

Ja jag plockar också upp på offentliga toaletterna som jag besöker.
Det måste tryckas ner i papperskorgen och då kan man ju lägga ner där. Konstigt -jag tror folk är bacill-rädda på en främmande toa. Mamma lärde mig att jag inte fick sätta mig på toan där, men det gör jag nu för tiden efter lugnande rapporter.

Elisabet. sa...

hilda: om det är drivor med VÅTT papper på golvet, då drar jag mig nog för att plocka upp det .., det är så vanvettigt äckligt! Men annars ,-)

Jag minns när vi var i New York, det var länge sedan .., och mina barns pappa rökte. Under ett besök i Empire State Building så undrade han var han skulle fimpa? Där fanns inte en enda askkopp! Så han frågade en färgad man som gick omkring i uniform och mannen sa "put it on the floor" och så kom en annan färgad man med sopskyffel och sop och sopade upp fimpen!
Det var första gången jag upplevde att någon annan så PÅTAGLIGT skulle ta reda på vårt skräp. Hemskt!

Eva: jag är gräsligt kräsmagad och har t.ex. svårt för utedass, men under Vasaloppsveckan övar man sig .., där är Bajamajor vid varje kontroll och man har ju inget val .., nu kan jag använda dem ganska lätt ,-)