torsdag 9 maj 2013

Busungar ...
Rödvitrandiga tröjor och trosor .., jodå, det hade mina töser många av.

Det finns tidsmaskiner av olika slag.

Man kan nästan snava över hundratals hanhängen från asp och åka baklänges i tiden .., och så kan man få sig några bilder tillsända och då sker precis samma sak.

Som här.

Från Västmanland kom nya grannarna Boris och Ulla och med sig hade dom busfröet Marina; det är hon som syns till vänster på bilderna.

Marina och våran Maria blev snabbt bästa vänner och oj, så många tokiga påhitt doom där töserna hittade på tillsammans!

En dag kom jag in i Marias rum och upptäckte att dom små damerna fyllt hennes skrivbordslådor med vatten (och badskum) och så placerades lådorna på heltäckningsmattan, för nu skulle töserna ut på havet! Jo, minsann!

Om ni tycker att Marias lugg är osedvanligt tjusig, rent av elegant, så beror det nog på att hennes mamma agerat frisör.

'Pottklippning fungerade väldigt bra i norra norrlands inland och fjälltrakter.




5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Apropå tidsmaskiner så brukar jag gå tillbaka ett antal år till samma datum i bloggen och läsa vad jag skrev eller gjorde då.

Man glömmer mycket. Men bloggen ger bra återblickar i "närhistorien".

Bloggblad sa...

Ser ut att kunna vara Fixtröjor från Söderköping! De tröjorna, och alla andra plagg, var av så god kvalitet att de gick i arv i flera generationer... kanske därför de fick lägga ner till slut? Ingen behövde ju nåt nytt...

Elisabet. sa...

Bert: för mig är bloggen ju en form av dagbok .., så jo, det fungerar utsökt på det viset.

Bloggblad: det var Polarn & Pyret, men det var samma sak med dom .., outslitliga nästan.

Monet sa...

Samma Polarn&pyret tröjor hade alla mina tre. Mycket rött och vitt men också i blått. Och samma pottklippning. Vad ska man gissa för tid? Mellam 1973 och 76 kanske?

På slutet, vid pass 1979/80 skämdes mina pojkar över både tröjor och frisyr och när de nu tittar på barndomsbilder verkar det vara lika illa som traumat med Vilse i Pannkakan!

Elisabet. sa...

Monet: jag skulle gissa att Maria är fyra, fem år på bilden ..., och hon är född -72. Och det är nog på-gränsen-till-trauma för mina också .., framför allt för byxorna som jag sydde till töserna. Samma modell på alla ,-)