torsdag 9 maj 2013


I Vår Herres lager ...


Helt ärligt får jag nästan ångest var gång jag råkar slänga ett öga på växthusets monteringsanvisning.
Ångest för att jag vet hur förfärligt eländigt det är är med mina monteringskunskaper.

Och för min inre syn kan jag precis se hur det gick till, då, när det var dags för skapelsen av undertecknad.

Där står Vår Herres lagerförman och rotar på hyllorna efter önskvärda egenskaper.

"Nä, tyvärr ..., stickgenerna är redan upptagna, dom har vi sparat till längre fram .., dom ska nämligen sparas till en tös i Västmanland och det går åt hur mycket som helst till henne ..., och nej, hålla-ordningsgenenerna är slut för dagen ..., allt susade iväg till en ung fröken i Ångermanland ..., och det är likadant på hyllan för matlagningsglädje, men se här .. här har vi en låda med God Aptit, den kan vi ta .., och här är en annan låda med "lust att ta det lugnt gener",  perfekt, jaså, inte för många av den varan, ja, men ni får ta den här lådan och här har vi en burk med Förnöjsamhet, det kan hon behöva, ty förmögen kommer hon aldrig att bli .., förlåt? tekniskt kunnande ..? nej, det är lika illa där, där är leveransen försenad, men hon kan ju få lust-att-skriva-och fotografera-generna, det har vi till extrapris .., det nöjer ni er med, men så bra, ja, tack så mycket, vi har mycket att göra här på lagret, adjö, adjö!"

Men pv, han fick kanske några monteringsgener.

Det är vad jag hoppas på.

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Haha, söting. :-)

Ruta Ett sa...

Så roligt du skriver :-)

Mian sa...

Jo då, jag tror allt art du skulle klara det där galant! om du bara vill... :-)

Cecilia N sa...

Om vi alla kunde allting bäst själva, alla kunde allt jättebra alltså, hur skulle det då gå med gemenskapen? Att vi behöver varandra och kan uppskatta varandra?

Elisabet. sa...

Ulrika, Ruta Ett, Mian och Cecilia N: nej, jag skulle aldrig fixa det, jag skulle få kräkanfall och migrän och säkert ge upp. Eller rättare sagt: jag hade ALDRIG givit mig in på nåt sånt äventyr ,-)

Men det är inget bekymmer för mig.
Alla har vi som sagt olika gåvor.

Monet sa...

Håller med, så kul du skriver!