torsdag 9 maj 2013

Dagens fönster ...


"En vanlig lördagsförmiddag på min väg till mataffären ...", skriver madamen från Skåne, men som bor i Porto.

I en annan del av världen.

Nämligen här.

(Länken går till en man som berättar om fem saker som han avskyr-  eller tycker mindre bra om -, när det gäller Portugal, men därefter fem saker som gör att man bara älskar Portugal! Undrar vad annannan skulle ta upp om hon blev tillfrågad ...? Det får du gärna berätta! I slutet, vid åtta minuter precis, får man en vy över Porto. Å,  hjälp ..., så vackert där är!)

2 kommentarer:

annannan sa...

Där gav du mg en utmaning, Elisabeth. Men det är en jag borde ta upp. Jag ska göra det, men det där är något jag får gå och tänka på ett tag.

Mannen på filmen är ju amerikan och hans syn på Portugal speglar förstås att han är turist och att han är amerikan (där man förväntar sig översvallande service i alla affärer och mat av alla slag 24/7!) och min syn är ju den hos en som bor här. Men på frågan om bilkörning och människors vänlighet är vi ack så överens!!

annannan sa...

Ja, och om engelskan också. Jag har blivit helt otroligt imponerad de senaste åren - här har det skett mirakel sedan jag först kom hit för tjugo år sedan. Och då ska man veta att det här var ett land som för 40 år sedan hade en omfattande andel analfabeter.