lördag 15 november 2008

Eftermiddag ...



Det blir en bra dag det här.

Nästan enbart kassatid för min del, ty Hanna är hes och har tappat rösten någonstans längs vägen, men det spelar ingen roll, kassan är det bästa jag vet och det känns bra.

När det nästan är dags att gå hem, upptäcker jag exets fru som står och väntar på sin tur, ja, i min kassa! Framför henne står en liten tant och jag behöver inte fundera mer än två sekunder, så ser jag ju att detta är Nya Fruns mamma .., åå, precis samma kroppsspråk och sätt att tala har dom och mamman är över åttio och har så snälla ögon och vi tar i hand och hälsar och hon säger att ..."ja, ingen av döttrarna verkar vara lik dig ...?".

"Jodå, Maria, (dr Böhlander) .., hon är lik sin mamma ...!" säger Nya Frun och vi pratar en stund och jag översköljs av en sån oändlig värme och nån slags mamma-saknad, alldeles rörd blir jag.

Och så är arbetsdagen tillända.

Jag ska just till att svinga mig på cykeln, då jag i ögonvrån registrerar ett bekant .., nej, inte ansikte, men sätt att g å .., men ååå, det är den här mannen!

För två år sedan, lite drygt, tillbringade han en vecka på min soffa medan han på dagarna var på hus-letar-jakt och nu har han ju verkligen sitt hus ute på Österlen!

En liten stund står vi där och surrar och det är hur trevligt som helst!

Nu glögg och pepparkakor!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Ingallill Gråberg heter jag
Nyss skrev jag en lång berättelse om vår dotter Malin Gråberg, som du har dokumenterat 2006 med foto av hennes gravsten. Hennes dödsdag är idag.
När jag kollar finns inte mitt inlägg med. Vet ej vart det tog vägen.
Ingallill, Ystad

Elisabet. sa...

Ingalill: har du skrivit ett långt inlägg idag?

På min sida?

Du får mer än gärna höra av dig på min vanliga mailadress ., elisabet.nilsson@comhem.se

Hennes gravsten gjorde mig så oändligt rörd ...!

Leina sa...

glögg o pepparkakor... med ädelost... mums...

Turtlan sa...

En GPS i livet skulle man verkligen ha...ibland i alla fall.

Evas blogg sa...

Bor husletarmannen där för jämnan nu?

Elisabet. sa...

leina och turtlegirl: åå,. så gott det är!

eva: nej, han gästspelar bara .., men kommer ner rätt ofta. Nu var det jättelänge sedan jag hade sett honom, känns det som och ändå kände jag BUMS igen honom!

Visionary soul sa...

Vad mysigt det låter... alltihop! :) Det är skönt att höra om glada, fina möten och upplevelser... tack för att du berättar!

Det Mörka Hotet sa...

Ingen kan ta människor som du, Elisabet: kram!

Elisabet. sa...

vs: ..-)

dmh: inte alls! Det är bara det att jag råkar berätta om dessa möten.