tisdag 11 november 2008

När ilskan pyr ...


På jobbet, såväl i kassan som i fikarummet, pratas det om de ideliga anlagda bränderna här i stan.

Människor är oroliga..

Om jag vore pensionär med gott om tid, skulle jag bli privatspanare.

"Tänk om försäkringsbolagen gick ut och lovade ett par miljoner till den som kan hjälpa till att få fällande bevis så att den här pyromanen en gång för alla åker fast .., då skulle hur många engagerade privatspanare som helst ägna dagar och nätter åt att försöka reda ut detta ...!" säger en.

Och jag, som har sett nästan alla James-Bond-filmer, har ett annat förslag.

När pyromanen tas in för förhör skulle man tillsäga honom att ta av sig skorna, man vill såklart inte ha smuts i polishusets förhörsrum.
När sedan skorna står där prydligt utanför dörren .., då monterar man raskt ett gps-chip inne i sulan .., vips bara .., så kan sedan herr eller fru polis sitta där vid datorskärmen och följa den misstänktes irrvägar och .., ja, för mig är det en genialisk idé!

"Men Elisabet, sånt är ju förbjudet i vårt land .., det trodde jag inte om dig!" utbrister Leif, en trogen kund som nu blir väldigt indignerad, ja, faktiskt tappar han nästan tilltron till mig som person.

"Ja, jag vet att det är förbjudet .. men det är förbjudet att tända eld och låta villor brinna ner till grunden också och är han oskyldig är det ju inget att bekymra sig över .,. mannen har i höst beklagat sig i lokalpressen över att han hotas av människor på stan .., sko-chippet vore ju kanon, men det måste ske i smyyyyg, javisst, men det är ju faktiskt också en möjlighet för honom att bevisa sin oskuld, ja, även om det blir i efterhand ...", säger jag.

Och pratet fortsätter ....

(Och nu kommer förstås någon att invända att detta med chip-i-skorna, det hotar vår integritet .., men se den här gången struntar jag blankt i eventuell integritet .., och som trogna läsare av den här sidan redan vet, kan jag, för sådana brott som incest, misshandel och sätta-eld-på-hus-och-hem .., tänka mig rottingbestraffning på bar rumpa. Primitivt? Ja, väldigt. )

3 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Otroligt: jag satt också och tänkte på någon gpsutrustning när jag såg på TV-nyheterna...vi kanske skulle spana ihop, du och jag! ;-)

Elisabet. sa...

dmh: jag kan bli spaningsledare ..-))

Anonym sa...

Usch, så hemskt med bränderna! Hoppas att man snart får tag i den skyldige. Om jag bodde i Ystad skulle jag vara rädd...
/Småländsk tjej