fredag 14 november 2008

Hemma ...



Den nionde dagen på raken, blir kaotisk.

Ösregn och rejäl blåst och kunder hela tiden och rödingsoppa till lunch.

Den allra sista stunden i kassan är jag snubblande nära att göra två felslag ..., så är det ofta .., det är då man börjar att koppla ner hårddisken som är hjärnan .., det är man börjar tänka på vad som ska lagas till middag och om tvättstugan möjligen är ledig och har man nu handlat allt inför helgen och inte får man glömma att beställa bilderna hos Postfoto heller.

Helene som ska arbeta tillbaka min timme, den jag arbetade åt henne förra helgen, står vid fruktdisken när jag lämnar kassan och tar en sväng förbi henne.

Hon ska liksom ta sig an mina uppgifter.

"Hejdå Elisabet, nu går jag hem ..!" säger jag lyckligt.

Nu är Helene trött.

Och Rickard som löser av mig, suckar och säger att han känner sig sliten.

Ååå, hjälp ..., hur ska det då bli innan julafton? tänker jag.

Och så cyklar jag hemåt i novembermörkret.

I en brun papperskasse har jag tre hyacinter och lite mossa .., och jag har köpt Blossa Glögg, hel kanel och hela nejlikor .., för ikväll kommer pensionatsvärden från landet Halland och ses man inte oftare, så kan man i alla fall låtsas att det i alla fall s n a r t är advent och så får man göra så gott man kan.

Pelle, som i skriande stund ligger till vänster om tangentbordet och ideligen orsakar STORA BOKSTÄVER och allämn felskrivning, så där som i ordet allmän, bara för att han puttar på min vänstra hand .., han spinner och är sååå lycklig över att ha matte hemma.

Ungefär så är det.§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

(Det där paragrafandet orsakade han också).

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag beundrar dig som orkar ha det jobb du har och så långa dagar. Jag skulle aldrig fixa det. Min hjärna skulle gå i spinn på direkten. Hoppas nu att ni får en mysig kväll med glögg och hyacintdoft, det är du värd!

Elisabet. sa...

eva: det skulle du säkert göra ..., och nog går hjärnan i spinn ibland .., men det brukar lösa sig ändå ..-))

Det doftar inte det minsta hyacint ännu av blommorna, men det blir väl.

Vilken härlig känsla!

Nu kokar jag mandelpotatis till den varmrökta laxen ...

Anonym sa...

Hei
Ønsker deg en fornøyelig aften m besøk og det hele.
Kos deg.
Klem fra -B-

Elisabet. sa...

-B-: ååå, så rar du är! Hoppas att du får en jättefin kväll och helg!

Petra sa...

Åh vad avundsjuk jag blir! Jag vill också ha en katt som ligger och puffar på mig (jäkla allergi) och hyacinter och glögg och.... Fast det är klart, jag slipper jobba en hel evighet på raken och jag har en Riddare som pillar mig i håret istället för en katt som spinner och jag borde inte sakna en puffande katt med tanke på att jag har ett puffande Pyre. ;-) Så vad klagar jag egentligen på? ;-)