tisdag 17 februari 2009

Eftermiddag ...


Ett annat slags fika .., i Malmö tillsammans med Catarina som har bott i Marocko.
"Titta Elisabet, det är läppstift på din kopp, nä, nu får vi säga till servitören, va ..., det är klart att det spelar roll, nä, inte kan du bara ta bort det med servetten heller!" utbrister hon lite förfärat.


... blir strålande sol och glatta trottoarer!

Det gäller att hålla i hatten när man cyklar.

Och jag susar iväg till centrum och uträttar ärenden och får veta att Elkedjans butik visst heter Lindsténs elektriska och inte alls Lindstens som arbetskamraterna talade om för mig, men vad hjälper det, när personalen i affären uttalar det precis som cowboy-maria och Magnus.

Alltså precis som "Lindströms".

Hos "Kultiverat" köper jag svindelvackra rosa ranunklar och jag svänger förbi hos silversmeden som är klar med min ring med tre bokstäver ingraverade och det blev kanske inte som jag hade tänkt mig .. jag ville ha dem rejält separerade .., men i det långa loppet spelar det förstås ingen roll och hur som helst kan jag senare låta gravera in ännu flera bokstäver eller rent av hela ord?

Ringen ska hämtas nästa onsdag, när jag får lön.

Sist av allt posten.

Posten finns inne på Åhléns och i foajén träffar jag kunder som hej-pratar lite och därefter hämtar jag ut ett paket som har kommit ända från Hamar i Norge och när jag en stund senare kommer hem .., upptäcker jag allt möljigt finurligt som gömmer sig i paketet med dom vackra frimärkena ..., det är en liten ängel och en större variant och där är choklad och en sten som sägs ska befrämja intelligens och det logiska tänkandet och avsändaren menar att den nog kan göra nytta .., ja, t.ex. vid bilkörning och när jag läser just den raden, då ler jag.

Tack du rara Bente!

Och nu .., bakar jag bröd.

Sex limpor ligger på tre plåtar.

I morgon är jag helt fri och pensionatvärden ringer och meddelar att han idag har åkt kanske 31 km, ja, han har testat den riktiga vasaloppsbacken och idag var det tungt.

"Jag kände mig helt enkelt sliten efter gårdagens 37 km ...", säger han och slår en tärning .., "ja, vi spelar Fia ...", får jag veta.

Allt känns bra.

Livet är rikt.

Och nu blir det kaffe med mjuk-tunnbrödmacka!

Så är det.

4 kommentarer:

Hedgren sa...

Så skönt att du mår bättre! Har tänkt på dig idag!

Anonym sa...

Tja, varje gång vi är i Ystad är du ju ute och "flänger" på annat håll :-)

Elisabet. sa...

Hedgren: men jag blir så rörd när jag läser sånt här ..., tack! Vad du är rar!

Anitha: ja, kom nån jämn vecka, vet-ja ...!

Evas blogg sa...

Vilken tur att du mår bättre. Och tänk så olika saker vi har upplever under en dag. Någon kämpar i ett skidspår, en annan öppnar ett roligt paket, andra får fågelbesök, nästa kanske .....