fredag 20 februari 2009

Halleluja-moment ....!


Det absolut godaste jag vet i matväg, det är stekt lever i bitar .., och så lite hackad lök som fräst med i pannan .., och massor med grädde i detta .., och så får det puttra nån halvtimme eller mera på spisen.

Kokt potatis och lingonsylt till.

Mera behövs inte.

Äter man detta en fredagkväll, finns uppenbar risk för svimningsläge.

(Som nummer två på godaste-listan kommer pensionatvärdens stekta "tåsk").

18 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Då håller jag mig nog till tåsken. Jag tycker att lever har en lite för torr och grynig konsistens. Kanske har den varit dåligt tillagad. Men såsen brukar vara god!

Evas blogg sa...

Lever kan jag inte äta, fast jag tror jag har berättat det förut. Och Johan W vann i år igen! Maken hade nog lika många poäng som segrarna tror jag. Jag kunde Oändlig Nåd i alla fall.

Vonkis sa...

Nej men inte leeever...

Elisabet. sa...

Moster Mjölgumpa: men du förstår, när den har simmat omkring i gräddsåsen ..., mmmmmm!

Eva: av någon anledning var jag så okoncentrerad i kvällens omgång och ett faktum är att jag tycker så mycket om det andra laget också ..., så det var inte såååå viktigt vem som vann ..-)

vonkis: jodu!

Christina sa...

Ieeehhhjjjj....?!!!

Elisabet. sa...

christina: hahaha ...-)

Ingela sa...

Nä, inte lever. Annars har vi som du kanske noterat en del ganska så ursprungliga matvanor, om man säger så, i den här familjen. Maken äter lever medan jag har svårt för det.

Ingela sa...

Å andra sidan dissar han bruna bönor, som jag tycker är så gott.

Elisabet. sa...

Ingela: bruna bönor .. urk!!!!!

Cecilia N sa...

Jag tycker om både stuvad lever och bruna bönor, fast kanske helst skilda dagar. (Och till bönorna ska det vara stekt fläsk.)

Det är ytterst sällan jag får ställa dessa rätter på bordet. Likaså är välstuvad spenat med stekt falukorv och kokt ägg väldigt underskattat i det här hushållet. (Och alltså hopplöst att servera.)

Min favvorätt i skolan var kycklinglever, ris, ärter, ketchup.

Annela sa...

Jaaaa, stekt lever, mums filibabba. Visst är det underbart! Det har jag inte ätit på evigheter. Vad sugen jag blev nu:)Men tåsk är heller inte så dumt. *suckar*

Mildamakter sa...

Lever?????, det är djurmat ju...*ryyyser*...men tåsk, DET är gott det...minsann ;O)

Anonym sa...

Oh, Elisabet. Jag älskar lever men kan inte med bruna bönor. Vi kanske ska gifta oss i alla fall:-)
PV

Mian sa...

När min bror och jag var små så fick vi alltid välja middagsmat då vi fyllde år och jag (och även lillebror) valde alltid mammas levergryta med ärtor-majs-paprika, bacon och grädde. Åh så gott det är!

PV: självklart skall du gifta dig med Elisabet! Preferens avseende mat har en mycket ringa betydelse :-)

Anonym sa...

Vilket frieri!

Elisabet. sa...

Mian: "preferens avseende mat" ... har väldigt stor betydelse i det här sammanhanget ..-)
Jag är ju matgalen!

PV: du har väl inte inmundigat rött vin till frukosten ..-)

Elisabet. sa...

Gerd: han hade väldiga bekymmer med mig från början .., då jag bredde marmeladen ovanpå osten ..., nu låter det minsann annorlunda ..-))

Elisabet. sa...

PV: nej, jag bara dummar mig .., klart att jag ska gifta mig med den där hallänningen nån gång!