onsdag 11 februari 2009

Hemfrån-Anitha tipsar ....


... apropå diskussionen om vad vi äter.

Så här skriver hon:

Efter jag läst om margarintillverkning (ex. Milda, Becel)så håller jag mig till Smör!

Se bifogad länk.

Becel Pro-activ skall INTE ätas av gravida, ammande kvinnor, barn under 5 år eller personer som äter kolesterolmedicin! (enligt varningstext)

Hur många ställer fram sitt Becelpaket på frukostbordet och låter hela familjen breda det på sin macka - liten som stor?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror INTE på alla dessa lightvarianter och annan sk*t.

Nej, så "normalt" som möjligt: smör, grädde osv.
Bättre att äta vanlig mat i rätt mängder än alla konstiga, konstgjorda bra-för-vikten/hjärtat/gudvetallt!

Och så lite E-nånting i allt som det bara går, t.ex.

Elisabet. sa...

ellis: för fem, sex år sedan lyssnade jag till en livsmedelskonsulent .., han skulle lära oss om livsm.hantering rent allmänt. Den mannen skrädde inte orden när det gällde alla e-tillsatser!

Anonym sa...

Om någon är intresserad av att läsa om vad som skrivits om LCHF-kost m.m. så finns det en länksamling här;
http://lchf.anitha.se/

Monet sa...

Hur är det med Bregott? Det åt vi alla år i Sverige. Fick för mig att det ändå var mest smör i det? Milda har jag aldrig stått ut med, det har ända sedan jag var barn varit förknippat med fel sorts mat. Då var det dessutom så att den som inte hade råd med smör fick använda margarin. Det här visste alla men det pratade man inte högt om då.

Min mormor som var en matlagerska av mått sa alltid: smör och grädde i maten, då smakar det. Sen åt hon som en kråka och var smal som en sylfid men det hon lagade smakade MAT. Minns fortfarande hennes pannkakor och såser, yum!

Här i Frankrike köper vi SMÖR. Président heter det. Det finns som vanliga smörpaket och i askar för smörgåsbredning. Jag ser inget E någonstans.

Men maken har oroat sig för att det är just smör (han äter kolesterolsänkande medicin och har fått höra om vikten att hålla koll på fettet) och dessutom är det hårt och svårt att bre när man tar det direkt ur kylen. Precis som riktigt smör ska vara.

Jag lagar nu mat med olivolja och smör tillsammans (i lagom mängder)och ska nog haka på den otroliga bio-trend som också finns härnere. Till och med ekologiskt vin finns det. Det du, Elisabet, på onsdagarna:-)

Linda sa...

Bregott är snällt fett. En bra blandning och det är inte upphettat så som alla lättmargariner är.
Bregott är så nära smör man kan komma och det som är snällast mot kroppen.
När man tillverkar lättmaraginer så hettar man upp dem så mycket att de egentligen förstörs och sen kluddar man ihop dem igen med tillsatser och säger att det är fettsnålt och bra.

Och jag är inte färgad av mitt jobb i den här frågan eftersom vi inte tillverkar Bregott. Tyvärr.

Elisabet. sa...

Anitha, Monet ohc Lindalotta: tack för era kommentarer! Jag ska kolla din länk Anitha och det låter ju förfärligt det du berättar om Linda .., kluddet .., och Monet ..., jag använder också mest olivolja.